Ilustrační foto: loupak.cz (s písemným souhlasem)
Zážitek roku 2016: Hrátky s češtinou – úvod
29. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
30.12.2016 14:27
Libore, příspěvek do dětské rubriky od mého vnuka - Dnešní záhada u oběda, bylo dřív jablíčko nebo jabloň? Honzíček to vyřešil - na zem přiletěl meteorit, na kterém bylo jedno jablíčko, Tyrannosaurus Rex ho spapal a tak vzniklo semínko, ze kterého vyrostla první jabloň :-)
Naděžda Špásová
30.12.2016 10:06
Liborečku, jak ty si umíš s tou češtinou hrát. Pyšním se sice velmi slušnou slovní zásobičkou, ale před tebou smekám pomyslný klobouček. Ráda si tvé příspěvky budu číst a možná mě i někdy něco napadne. Do roku 2017 ti přeji hodně tvůrčí invence a hlavně štěstí a zdraví. A pane profesore, máte to za 5*****.
Helena Votíková
30.12.2016 09:04
Nádherný článek. Napadla mne jedna zdrobnělinka : nejkulaťoulinkatější.
Eva Mužíková
30.12.2016 07:55
Libore, Ty jsi hlavička.......Nevím v jaké souvislosti to bylo, ale v hlavě mi utkvělo spojení příjmení: Mladý Zajíc Vyskočil Tuhý Bobek Vytlačil. .... Řezník u nàs na vsi se jmenoval Čunek, nějaký šprýmař mu na ceduli : " U ČUNKŮ " dopsal za N dlouhé Í, které tam, sice vmàčklé, pan majitel nechal hodně dlouho....Jak níže píše Hanka, příběhy na pokračování, kde směla být poćáteční písmena p , byly opravdu velmi zàbavné. ..aktuàlně, .....právě polehàvàm pod peřinou, pěkně přikrytá prohlížím příšpěvky psané pro penzisty, protože pociťuji prázdnotu popku, pokukuji po potravě. Povyskočím, protàhnu páteř, propláchnu papulu, patřičné partie, pročísnu prořídlou pěšinku, Prima pocit, prchám posnídat...přeji pěkné prožití pátku...
Jana Šenbergerová
29.12.2016 22:48
Hezky jsem si početla a žasla. Na takovém díle strávila bych mnohé chvíle, možná bych i zhasla. :-)
Alena Tollarová
29.12.2016 21:58
Liborku, pořád mám co dělat. Potřebuju nutně Hovězí, Vepřovou a Telecí a jsou od sebe tak daleko! Toť můj úkol pro rok 2017. Vyprávěnku na slova od A do Z jsem plénu v Poděbradech přednesla - ó hrůzo, když jsem pak slyšela Helenku, stydím se ještě dneska! Hrátky s češtinou si určitě budu ráda číst. Ta dvě příjmení v databázi občanů ČR nejsou.
Květa Řičánková
29.12.2016 19:42
V r.1970 se vdávala kamarádka-Novotná,ženich-Keprda.Překvapením bylo svatební oznámení,dole napsáno-za gratulace děkují manželé Novotní,v té době nezvyklé aby manžel přijal příjmení po manželce,nikdy nepozradilo který to tak chtěl.
Známého manželka za svobodna Prdová,zda byl její tatínek PRD nebo PRDA už nevím ale dožil s tím.
Jitka Havlová
29.12.2016 19:42
Liborku jestli někdy budu mít víc času než teď, taky se do hrátek přidám. Do důchodu půjdu v roce 2021, tak ať takové nosné téma vydrží...
Karel Hyndrák
29.12.2016 18:55
Ad Zuzana: Nevím, mně se líbí oboje. Já tohle neumím, ale ještě jsem si vzpomněl na: čpí tam podkoní (čpí tam pot koní a voní tymián). Nakonec i: Boriš umí po skalinách (bory šumí).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA