Ilustrační foto: ingimage.com
Jasné vyjadřování zpříjemní život
11. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
12.12.2016 11:16
Chtělo by se mi psát, jak to bylo s mojí maminkou, když ovdověla v osmdesáti a nechtěli jsme jí uvěřit, že chce být doma sama. Odvezli jsme ji k nám na večeři a pak zase domů k ní, později jsme jí večeři nosili a poseděli s ní při černé hodince , tak to chtěla. Ohledy na stáří, za nedlouho to rozhodování čeká na nás a naše děti. Než se nadějeme. Vždy a za každých okolností jsem pro, říkat pravdu a přímo vyjádřit své přání. Nechtěla bych být asi taky převážená .
Danuše Onderková
12.12.2016 09:33
Také souhlasím říct vše na rovinu. Jsme tři sourozenci a po smrti tatínka jsme to vyřešili bez ptaní. Každé vánoce si jeden z nás vezme maminu k sobě. Nejdříve maminka protestovala, že bude sama, ale zvláště první vánoce bez manžela byly krušné. Nakonec byla ráda, že jsme to tak vyřešili a nyní se jenom ptá: "U koho jsem letos?" Jenom já maminku nevozím k sobě, nemám auto, a tak zajedu vždy k ní a večer se vracím domů. Spokojenost na všech stranách.
Zuzana Pivcová
11.12.2016 19:50
Velice souhlasím. Někdy jsou ty situace psychicky náročné. Člověk se třeba v určitou chvíli ještě opravdu nedokáže úplně rozhodnout. Sice nečeká, že to udělá někdo za něj, ale třeba potřebuje tu "poslední kapku". Pokud je to ovšem jen vytáčka a nedostatek odvahy říct pravdu, o níž jsme v tom momentě už přesvědčeni, je to chyba a zbytečný důvod nedorozumění, trápení a konfliktů.
Naděžda Špásová
11.12.2016 18:50
Mám také radši přímost, než nějaké vytáčky a okliky. Občas to ale udělá každý.
Květoslava HOUDKOVÁ
11.12.2016 16:50
Nejpodstatnější pro mne je jasné vyjadřování mezi mnou a rodinami dětí - a to docela funguje. Pokud by byla nějaká změna, vždy si to včas vyjasníme a dohodneme. Pro nejasné vyjadřování ostatních mám název "n.p. Slibotechna" a nespoléhám se.
Hana Šimková
11.12.2016 15:21
Ano, také nejistotu nesnáším. Jsem ráda, když se mi vše řekne na rovinu a včas.Ale bohužel, také se to nestává.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA