Jak se to píše o seniorech? Aneb co nás štve v novinách
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak se to píše o seniorech? Aneb co nás štve v novinách

5. 11. 2016
60+ senioři
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pokud mne někdo místo paní osloví babi - nemám mu to za zlé, pokud použije ve vhodné souvislosti. A že časté reportáže přenášejí reálnou-skutečnou šikanu, přepadení nebo ublížení starší osobě považuji také za správné, protože slovní varování bohužel seniorům stále nestačí.
Libuše Křapová
Listovala jsem si ve starších článcích a objevila tenhle. Naprosto s ním souhlasím, nesnáším, když se v reportážích objeví výrazy jako např. šedesátiletá důchodkyně, sedmdesátiletý stařeček apod. Nejlépe uzemnila jednu pečovatelku svého času má tchýně. Dotyčná ji oslovila - Dobrý den, babi. Odpověď - nevěděla jsem, že jste moje vnučka. Musím se syna zeptat, s kým vás má. A bylo vymalováno. Od té doby byla jen paní + příjmení + uctivé zacházení. V té době jí táhlo na devadesát. Kdyby mne někdo oslovil v nemocnici babi, asi by to taky pěkně schytal. Babička jsem pouze PRO SVÉ VNUKY. Od ostatních bych to brala jako silně znevažující oslovení.
Milada Salajková
A jak žené udělá dobře když ji sestřička v nemocnici oslovuje "babi".
Věra Jelínková
Dobrý den. Pod tento článek bych se chtěla podepsat. Naprosto souhlasím. A pokud "redaktoři, moderátoři a další z této branže" nevědí jak s tímto "problémem" naložit, tak tady: "Podle klasifikace Světové zdravotnické organizace označujeme věk mezi 60-74 lety za rané stáří, 75-89 let za vlastní stáří a 90 a více let za dlouhověkost." zdroj: Variace na lidský život, Slezská univerzita v Opavě, 2009, kde jsem absolvovala 3 semestry U3V.
Zuzana Pivcová
Před časem jsem ve svém příspěvku s poněkud humorným názvem "Studentko, vy nevíte, co je stáří? Máte to za pět" hned v začátku upozorňovala na diskriminující označení starších občanů v médiích - důchodce, stařenka, senior.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%