Amfiteátr v Pule. FOTO: Marie Magdalena Klosová
Itálie začíná v Pule
9. 8. 2021Dokladem jsou dvojjazyčné názvy ulic, náměstí, některých obchodů. A pak naprosto nesrozumitelná mluva Pulanů, tedy Chorvatů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
22.10.2021 21:29
Děkuji všem, kdo si opět po létech přečetli moje povídání. Pááni , je to už 5 let !
Nicméně Pula zakořenila v mém životě a já si jí s partnerem užívám každoročně v srpnových dnech "covid, necovid". Už druhým rokem využíváme nabídku Regiojetu a jezdíme do Rieky vlakem v LEHÁTKOVÉM KUPÉ. Je to příjemná změna. Kupé můžeme mít sami pro sebe. Všechny moc zdravím. Vaše MM.
Martina Růžičková
10.8.2021 16:02
Díky za zajímavý článek a pěkné fotky, díky kterým, jsem si připomněla svoji někdejší návštěvu tohoto krásného města.
Daniela Řeřichová
9.8.2021 18:38
Děkuji za slovní i fotografickou připomínku našich nádherných zájezdů do Puly, jak píší předešlí, mimořádného města s úžasnou historií.
Jan Zelenka
9.8.2021 11:09
Pula je krásné město, nabité historií. Prošli a projeli jsme ji skutečně důkladně. Parkování u přístavu nebyl tehdy problém. Největší rozkvět zaznamenalo město za vlády císaře Augusta. V pulské aglomeraci žilo asi 30000 lidí. Aréna je šestá největší na světě a v antické době se do ní vešlo 23000 lidí. Bohužel po dobytí Istrie Benátčany, byla část arény rozebrána na městské stavby. Podrobněji píši o Pule na svých webovkách - oknodosveta.webnode.cz - v článku Istrijský kaleidoskop, druhá část.
Škoda té špatné zdravotní situace, Istrie je skutečně kouzelná. Moc hezký článek, paní Klosová
Soňa Prachfeldová
9.8.2021 07:20
Hezký letní článek . Mám radost, že si mohu přečíst to, co mi před lety uteklo. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA