Prázdninová reportáž: Stezka korunami stromů
FOTO: autorka

Prázdninová reportáž: Stezka korunami stromů

1. 8. 2016

Ráda jezdím na Šumavu a Lipno. Říká se mu jihočeské moře, hezky slunko opaluje, musí se vystihnout počasí.

Tentokrát jsme se vydali na Stezku korunami stromů. Všude shon a ruch, parkoviště se postupně zaplňovalo a u pokladen zjišťuji, že "Stezka" slaví 4. narozeniny. Můžete jet  na Kramolín lanovkou nebo busem a jsme u "Stezky", kde hraje kapela, pohybují se všude rodiny s dětmi, kočárky, cyklisté, vozíčkáři, psi. Představte si, před vstupem na "Stezku" můžete psa ponechat v boxu s vodou a on tu hodinku počká.

A hurá, jdeme!  Za hudby pokračujete, kde klauni na chůdách na Vás požadují podlézt pod nohama, jsou zde také různé výběžky, kde se odreagujete, odpočinete a kouknete dolu, nahoru, ach jó!  Fotím krajinu, ale začínají se mi líbit nebojácné děti, které pózují na vyřezávaných sochách, a tak si říkám, tady zůstanu. Ti odvážlivci jdou různými pohyblivými nástrahami a děti potom spouští toboganem dolů. Já jsem "Stezku nepokosila", i tak jsem byla ráda, že jsem prožila část pochodu.

Vracíme se na základnu a čekáme na vystoupení p.starosty a p. ředitele "Stezky". Podle slov p. starosty, takovou návštěvnost nečekali a ještě rozšiřují další vyžití. Přináší se asi 15 kilogramový dort a soutěží se o další vstupenky. Děti jásají, skotačí a já se jdu letně osvěžit šampáněm.

To Vám byl den, "jak vyšitý".

PRÁZDNINOVÁ REPOTÁŽ - Napište reportáž z výletu, dovolené, z vašeho města či obce. Autoři reportáží získají předplatné MF Dnes, anebo kvalitní LED svítilny. Pravidla soutěže najdete zde.  

cestování Soutěž - prázdninová reportáž
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Mošovská
Rozhledna je vysoká 40 metrů.
Anna Čípová
Rozhlednu jsem navštívila, výhledy z ní jsou nádherné. Jen mi vadila ta šílená komerce.
Hana Práglová
Pěkné.Déky.je to sice trošku z ruky,ale nikdy neříkám nikdy... :)
Alena Tollarová
Na tuto stezku bych se ráda někdy podívala. Mám to v plánu ...
Jitka Mošovská
Bus má volný zadní prostor pro kočárky a vozíky. Dřevěná prolejzadla a lávky jsou stále před vstupem na Stezku. Mám také fotky.
Drahomíra Stínilová
To teda koukám. Těch lidí. My tam byli s vnučkou vloni i předloni, ale vždycky v červnu a ve všední den. Vnučka miluje dole ta dřevěná prolejzadla a lávky. Nevím jestli to tam ještě je. I na stezce nás bylo jen pár. Ale zase nebylo šampáňo a dort.
Zuzana Pivcová
Je hezké. že se při takové akci myslí na různé věkové kategorie, občany s určitými handicapy i zvířátka. No, já bych měla hodně co dělat!
Lenka Hudečková
Byli jsme tam vloni. Sice to bylo bez slávy (výročí), ale pěkné a na Stezce se nám moc líbilo. Lidí bylo taky hodně a počasí vyšlo :-)
Jitka Mošovská
Olinko, Ty jsi odvážná, děti v tobogánu řvaly, ale při výstupu odcházely po svých a s radostí. Pro rodinu mít větší peníz v kapse.
Olga Štolbová
Byla jsem tam loni a i když se nic neslavilo, byl to úžasný zážitek. Vyšla jsem v pohodě nahoru a sešla dolů, také po svých, do toboganu bych si netroufla. Jíťo, hezké, díky, ráda jsem si to s tebou zopakovala. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%