Kde domov můj: Lipany
FOTO: Lipany (www.cestyapamatky.cz)

Kde domov můj: Lipany

24. 5. 2016
Soutěž - Kde domov můj
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Jezdíme tam za dcerou a Kouřim s nám moc líbí...
Vladka Steinová
Paní Zdenko, dobré připomenutí vesničky Lipany i bitvy. Touto bitvou sice končí husitská revoluce, ale nekončí husitská epocha. Ta pokračuje dále až do r. 1485, ještě přes vládu Jiříka z Poděbrad.Husitství bylo, žel, rovněž tragické období náboženského fanatismu, chaosu, rozvratu země, plenění a ničení. Nejen slavná doba. Význam této epochy v našich dějinách je stále zkoumán a posuzován.
Alena Várošová
Zdenko,pěkný je ten Váš kraj a domov.5*
Naděžda Špásová
Lipany sice osobně neznám, ale Jiráska jsem přečetla celého. Panorama Bitvy u Lipan od Luďka Marolda jsem také kdysi viděla. Domov nemusí být velký, hlavní je, že ho milujeme a to je důležité. *****
Anna Čípová
Další zajímavé místo, kde jsem nebyla. Díky za přiblížení.
Lenka Hudečková
Zdenko, děkuji za osvěžení dějepisu. Hezky napsané a tatínek byl tedy vlastně kouřimský patriot. A tím zůstane navždy. Moc pěkné. *****
Zdenka Jírová
Tu fotku s mým tatínkem jsem dokonce našla na internetu, ale nemohla jsem se nějak spojit s autorem, neodpověděl mi. Škoda. Tatínek je už 38 let po smrti a ta fotka byla focená dávno před mým narozením.
Elena Valeriánová
Mně se nejvíce líbil závěr Vašeho článku a to, že Váš tatínek přivezl do Kouřimi ten pamětní kámen. Musí to být hezké jít kolem a vzpomenout si.
Lidmila Nejedlá
Husitská doba mě v dějepisu fascinovala. přečetla jsem Jiráskovy romány a mám ráda i filmy z této doby. Je to od Vás hezká vzpomínka.
Zuzana Pivcová
Je hezké, že jsem si díky Vám mohla připomenout tento kousek historie, kterou jsem se kvůli porážce husitů učila ve škole nerada. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%