FOTO: Jitka Valachovičová. S jejím laskavým souhlasem.
Má poradna s nápadníčkem: Odpovědi čtenářům 1
10. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
11.5.2016 08:57
Dobré téma! Pavouků se nebojím, prdící polštářek nepotřebuji, mám svůj vlastní. Na záchodě bez okna v paneláku mouchy nemáme. Někdy v létě cvrčky...A ptákoviny miluji . znám krávovinu, koninu, volovinu, kočičinu, psinu a prasečinu a opičárnu velmi používám.....Jen tak dál Liborku.
Květoslava HOUDKOVÁ
11.5.2016 08:20
Ty obchůdky s "Ptákovinami" mi asi čím dál častěji "vytrhnou trn z nohy": 2 vnoučata už jsou dospělá, další 2 dorůstají = hračky NE, parádě, sportu a vymoženostem moderní doby už ani NEROZUMÍM - a tak aspoň nějaká ta "sranda" (svátek, naroz.) se hodit může.
Dagmar Bartušková
11.5.2016 07:41
Libore, líbí se mi to mooc! Ptákoviny byly Drážou a Květou zodpovězeny. Prdící vajíčko mě dostalo, možná, že nějaký opeřenec při snášení prdí. :-) Znala jsem jednoho "šilhavého papouška", nepatřil sice do jejich řádu, byl to pěkný neřád!
Květoslava HOUDKOVÁ
11.5.2016 04:36
Milý Libore - povedlo se! Pěkná humorná poradna, příjemné čtení - mnohem lepší, než např. neustálé "štěkačky" v rubr. Ring a Politika (Já čtu vše, co "í"čko zveřejní - ale tyto rubriky jenom "prolétnu" bez reakce). Chápu, že nic se nemusí uspěchat, ale těším se na další pokračování "Poradny". Ke Tvé otázce doplňuji: Když jsem ještě bydlela v Praze, několikrát jsem se zúčastnila v TV natáčení pořadu "Ptákoviny" - s M.Dejdarem. Inspirací pro název pořadu byl zřejmě pták Dodo - blboun nejapný, nelétavý - pořad byl vtipnou kombinací blbovin, natáčení bylo fajn. A obchůdky "Ptákoviny" v Praze jsou - občas tam koupím nějaké doplnění k dárku pro dospělé členy rodiny.
Drahomíra Stínilová
11.5.2016 01:47
Milý Libore, potěšil jste mě založením Vaší poradny a radami přímo vědecky podloženými. Pročetla jsem je podrobně a mohu s klidným srdcem prohlásit, že brzy obdržíte zvací dopis s nabídkou role poradce do naší politické scény. Teď vážně. Odpověď na dotaz-Má informace o vzniku slova Ptákoviny se zakládá též na vědeckém podkladu. Bylo to tak. Na ostrově Mauricius kdysi dávno žil tvor Blboun nejapný, dnes už vyhynulý. Když jednou přistála na tomto ostrově loď, vyhrnula se posádka ven a spatřila ptáka, který nelétal a ládoval se kameny (to ptáci dělají pro lepší trávení). Vzdělaný lékař prohodil k svému sousedovi, hloupému námořníkovi, na vysvětlenou, že je to Blboun nejapný a jaké dělá blboviny. Později se tenhle námořník chtěl blejsknout před ostatními, ale protože zapomněl jméno Blbouna, prohlásil: "Podívejte, to je pták a cpe se kamením." Ale místo slova blboviny (od základu blboun) použil výraz, který ho první napadl, že dělá ptákoviny. A to je historie vzniku výrazu Ptákoviny. Mohli bychom také říkat Dodoviny, ale to je už jiná kapitola.
Alena Várošová
10.5.2016 20:20
Tak to jsem se Liboredočetla věci,které třeba nevím,zasmála jsem se díky 5*
Jitka Havlová
10.5.2016 19:57
Ahojky Libore, to video s pavoukem je fakt úžasné, díky za ně. A co takhle nová rubrika Liboroviny? Odpadl by důvod zkoumání původu *****
Zuzana Pivcová
10.5.2016 18:32
Libore, Ty jsi číslo! Měl bys na tu poradnu mít "živnosťák"!! Pobavil jsi mě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA