Ilustrační foto: pixabay.com (Symbol spravedlnosti)
Učitel v nesnázích: Spravedlivě za každou cenu?
24. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Várošová
26.2.2016 15:33
Libore,moc hezké čtení.Určitě se přikláním ke všem a věřím,že jste jednal svým rozumem a správě s ohledem ke staré ženě.Ale mezi námi,kdyby jste byl prospěchář,tak jster se nemusel dřít u míchačky.U nás jeden profesor v ulici,už není mezi námi,studenti mu přistavili další část domu.Ten si výčitkyi,jako Vy určitě nedělal pak jej asi z celé radosti klepla mrtvice.5*
Naděžda Špásová
26.2.2016 14:36
Libore, jsi určitě čestný člověk a zachoval ses dobře. Nevím, jestli bych se nepídila, jak je to s tou babičkou, ale s prominutím parchanti byli, jsou a budou. Takže lze tomu i věřit. Nemáš se čím trápit a tvoje spaní může být klidné. *****
Lidmila Nejedlá
26.2.2016 14:24
Libore, pokud to nebylo divadlo, té paní jsi pomohl. Ale rozhodně bych to prezentovala na pedagogické radě, aby kolegové věděli, s kým mají tu čest. Pokud jste měli dobrý kolektiv a vypadá to dle Tvých slov, že ano, spočítali byste to tomu tyranovi v dalším pololetí. Určitě kulhal jeho prospěch i v jiných předmětech.
Jana Šenbergerová
26.2.2016 14:10
Myslím si, že jste se rozhodl nejlépe, jak jste v dané chvíli mohl. Se spravedlností je to stejné jako s pravdou. Znám případy, kdy neublížíte jen nespravedlností, ale i spravedlností. Vždy záleží na pohnutkách, které nás k rozhodnutí vedou. Jsou-li šlechetné, nemůžeme se rozhodnout špatně.
Michaela Přibová
26.2.2016 14:01
Ahoj Libore, já bych jednala přesně jako ty. Snad jen bych se v obou případech někomu z kolegů či kolegyň svěřila a probrala to s ním. Spíš jako mezi přáteli, ne jako udání. Ještě bych chtěla dodat, že můj obdiv patří i paní docentce v prvním příběhu.
Hana Rypáčková
26.2.2016 13:48
Milý Libore. Už tím, jak hloubáš nad svými skutky a postoji k žákům, jsi spravedlivý učitel. Ono o ty známky zas tolika nejde, určitě jsi nikomu neublížil. Když jsem měla dostat 4- ze zkoušení z fyziky, nechala jsem si raději dát 5. /Jako za napovídání/. Ten učitel nebyl nijak spravedlivý, byl prchlivý , ale já na něj dobrém vzpomínám právě za tu kuli. Nestála jsem o "záblesk moudrosti", to raději sardel.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA