
FOTO: redakce
V Olomouci bude v dubnu první ročník tvarůžkového festivalu
24. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
27.2.2016 16:47
Abych svou příp. dalekou cestu do Olomouce využila, tak pokud seženu nocleh a bude-li v dubnu přístupné, navštívím také "Arboretum Horizont" v Bystrovanech
Dana Novotná
27.2.2016 09:53
Ještě. Pokud někdo pojedete do Olomouce a budou tam dělat tvrůžky v trojobalu, jako řízky, s marmeládou a šlehačkou, dopuručuji. Nááramná laskomina.
Dana Novotná
27.2.2016 09:50
Ahoj Libore, k té tvarůžkové cukrárně. Ty zákusky jsou slané ale nazdobené jako sladké. Jenom některé jsou třeba s ananasem, zázvorovou marmeládou atd... Některé jsou zajímavé, jiné jsou výborné. Jako zkušenost dobré.
Helena Hejduková
26.2.2016 10:23
Tvarůžky patří mezi mé oblíbené. Díky jim jsem začala jako dítě jíst. Pro ty co tvarůžky patří do jejich oblíbených, malý tip na jejich zpracování, "tatarák" z tvarůžků 200 g olomouckých tvarůžků
1 větší cibule
100 g másla
1 lžička hořčice
1 stroužek česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička tekutého chilli koření (nemusí být)
2 syrové žloutky, postup je Máslo utřeme s nastrouhanými tvarůžky do pěny. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, hořčici, čili a natřený česnek a žloutky. Vše promícháme a podáváme na opečeném, očesnekovaném chlebu s dobře vychlazeným pivem. Jen kdyby nebyly tak drahé.
Květoslava HOUDKOVÁ
25.2.2016 17:10
Jarmilo - ani já nejsem na syrečky - raději mám Romadur, Pivní sýr apod. (a to se ještě dělím s Terinkou). Ale do Olomouce bych jela a rozdělila se zetěm: Jemu syrečky, sobě památky a zážitek = spravedlnost!
Jarmila Komberec Jakubcová
25.2.2016 14:01
Určitě velmi zajímavé, kdyby nebyl Olomouc tak daleko zajela bych se podívat.Tak přeji všem návštěvníkům aby si užily hodně dobrůtek. Já osobně spíše než syrečky preferuji francouzský měkký sýr Le Roussot. Je oproti syrečkům méně slaný a ostrý. Zatím jsem ho sehnala jen občas v Globusu.
Květoslava HOUDKOVÁ
25.2.2016 12:05
Libore - "malý český člověk" si poradí se vším. Já chci navštívit "Kočičí kavárnu" (v Praze jsou 3), stane se, že některá volně přítomná mlsná kočička/kocourek "ukradne" člověku šlehačku z dortíčku. Ale zvířata jsou pod veterinární kontrolou - a lidi si ten dortíček mohou lépe hlídat. Na poledne je v kavárně k dostání i polévka. Lidi ji ale nejedí z misky kočiček ( mám ponecháno Kč 40,- z lednové "valorizace důchodu" - snad to na úhradu postačí ?? - těším se tam.
Květoslava HOUDKOVÁ
25.2.2016 11:22
Je to mimo termín domluveného srazu v Doksech - tak se pokusím sehnat levný nocleh a jela bych do Olomouce (neznám) aspoň na 2 dny = tvarůžky + památky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA