Plesová sezóna
FOTO: archiv autorky

Plesová sezóna

7. 2. 2016
Moje próza Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Zdenko,krásné vzpomínky na mládí..To jsme byli krásní a nezkrotní.Teď už jsme jenom zkroceni.
Lenka Hudečková
Také jsme kdysi dávno, v mém minulém životě, chodili na plesy. Největší výhra v tombole byl asi 1,25 m dlouhý a velký sumec. Měli jsme souseda kuchaře, tak jsme se s ním rozdělili a nechali si tu půlku udělat od něho. Byla to jedna z nejlepších ryb, jakou jsem kdy jedla. Další větší výhra byl bažant, ale ten mě zklamal. Moc práce se škubáním a nakonec bylo tak málo masa, že to stačilo jen Ex manželovi.
Jana Slavíková
Ach jo, dokázala jsem absolvovat 26 bálů za sezonu. Od ledna každý pátek i sobotu, poslední býval maturitní ples průmyslovky v polovině dubna. Pak jsem bývala služebně mimo město, pak jsem se vdala za odpůrce tance a bylo po tanečkách. V posledních letech jsem se zúčastnila dvou "plesů", kde místo tanečního orchestru malá skupina vyluzovala zvuky podobné válcovně plechu. Ale vzpomínka na to, jak jsme s mým tanečním partnerem vpluli na parket s prvními tóny zahajovacího valčíku mi zůstala. A ještě mi zůstaly jedny taneční páskové botky na vysokém podpatku, když si je obuji, mám skoro závrať, chodit v nich můžu jen když se opírám o zeď :-)
Jaroslava Handlová
Plesy pro mne již ožívají také jen v krásných vzpomínkách. Chodili jsme v partě 3 párů, bývalo veselo. Jednou jsem tam vyhrála prasečí hlavu! Ostatní záviděli (byla velká a pěkně nazdobená), já jsem z toho však moc odvázaná nebyla. Vůbec jsem tehdy neměla ponětí, jak se to nechá zužitkovat. Pozvali jsme si domů kamaráda z jatek, který to zpracoval na samé dobroty. A bylo zase veselo...
VANDA Blaškovič
Krásný pár, krásné plesy....řekni, kde ty kytky jsou...
Soňa Prachfeldová
Krásná vzpomínka a fotky na plesové období. Také jsem měla plesy moc ráda, tancovalo se a zpívalo, o půlnoci tombola, později na vesnici, tam jsme i nosili věci do tomboly, jedině nás štvala galerka, tam babky zíraly dolů, kdo s kým a jak :-) . Bylo to pěkné. Zrovna v sobotu jdem na ples do sokolovny,ta je pořád pěkně retro, tak uvidíme, jak budem křepčit - je to maškarní .
petr stejskal
Fajn vzpomínka na mladé časy. Já od mládí jsem vesničan a k vesnicí pařívaly plesy. Pamatuji si,že kdysi chodívalo se zvát na plesy a přitom se prodávaly vstupenky. Mnozí si koupili jednu vstupenku,jen aby podpořili pořadatele. A tak plesy bývaly časté. Jak jiní píší, hasiči, myslivci,zahrádkáři, maškarní a jiné. Plesy také sloužily k tomu,aby se dámy trochu předvedly. No bývalo na co a kam koukat. Nebyla to noblesa,byla to většinou parta. Vím,že jsme my , mužští chodívali dřív do hospody ,držet místa. Jinak býval ples obsazený. netancovaly spolu jen příslušné páry,ale pěkně se to točilo kolem stolu, případně i stolů jíných. A z plesu jsme dokázali jít ráno rovnou do práce. Jen převlíknot a mazat. Dnes,ač bydlím na vesnici, plesy zmizely. Kapely zdražily a nebo takových,které zábavu bez řevu udělají je málo. A nějaký disdžokej nemůže udělat ples. Tam patří kapela. Navíc lidi zpohodlněli. Ta televize je neštěstím. I když je tam výběr zoufalý. Koukám na tu kravatu. Ta na záčátku byla na krku. Říkalo se ,že každý vůl musí být uvázaný,ale pak kravaty mizely, a i saka na židle. A když zahrála kapela tu správnou,tak i zpěv se ozval. Škoda,že všechno odnesl čas, jak zpívá Walda
Helenka Vambleki
Pár plesů jsem si užila jako mladá. Pak už nebylo hlídání dětí, tak dvacet let útlum a teď toho svého na ples nedostanu ani heverem - ještě tak nanejvýš jednou za rok na tradiční řeckou zábavu, kde se ale netančí polka s valčíkem....a to já kdysi milovala!!!
Marie Magdalena Klosová
Ty šatičky jsou půvabné a plesy tenkrát měly svou úžasnou atmosféru.Jo a byli jsme o něco mladší a hudba o něco méně uřvanější.mm
Zuzana Pivcová
Moc hezké a pro mě i dojemné. Když si dva lidé rozumějí a navíc ještě i oba rádi a dobře tancují, to pak musí být opravdu krásné zážitky, jít spolu na plesy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%