petr stejskal
4.3.2016 15:16
Tak milé dámy, děkuji za komentáře. Byly fajn. Pro Míšu za mě odpověděla Jára. Takže jméno katedrály je jasné. Kromě této katedrály, mimochodem chráněné UNESCEM, je v Hradci ještě asi 5 kostelů. Ty jsou ale téměř všechny umístěny v předměstkých částech. Ale Hradec přesto není stověžatý. Hradec je známý svými parky a lesy. Prostě zelení. A tak je v Hradci nespočet parků, parčíků, nádherná nábřeží podle Labe i Orlice. Hradec má ale jednu slabinu. A to je průjezd. Bohužel nemá obchvat. To by ale musel být další městský okruh. Částečně odpomůže dálnice,která se okolo Hradce buduje, ale nevyřeší vše. Na to j Hradec moc velkým městem. V mých fotkách jsou převážně záběry z Žižkova a Jiráskova parku. Ale samozřejmě i jiných. Hezký den všem
Naděžda Špásová
29.2.2016 14:05
V HK jsem kdysi byla a vzpomínám si, že se mi líbil. Hezké fotky.
Soňa Prachfeldová
29.2.2016 09:33
Východní Čechy se mi moc líbí. HK znám jen z projíždění, snad poznám i blíže. Bývalý pivovar krásně opravený a elektrárna je jak zámeček. Moc hezké a díky za přiblížení.
Hana Rypáčková
28.2.2016 19:41
Hradec je naše srdeční záležitost. Krásné město. Pobýváme tam.
Jaroslava Handlová
28.2.2016 19:27
PRO MICHAELU PŘÍBOVOU: Jestli mohu odpovědět za Petra, tak ten gotický chrám, na který se ptáš, je katedrála sv. Ducha (má dvě věže). Vedle doprava je Bílá věž a z jejího ochozu je za jasného počasí vidět až ke Krkonoším.
Jaroslava Handlová
28.2.2016 19:15
HK býval mou srdeční záležitostí a jezdila jsem tam velmi často (léčba, pak také služebně - bývalo to moje krajské město, později jsem tam i mnohokrát provázela turisty). Z fotek vidím, že mnohé je pěkně nově upraveno. Petře, vytvořil jsi pěkný fotodokument, včetně popisků. Díky.
Zdenka Jírová
28.2.2016 19:10
Kdysi jsem o Hradci Králové četla, že bylo označeno díky svému modernímu architektonickému pojetí za nejhezčí moderní město v Čechách. Byla jsem tam jen jednou, ale na prohlídku nebyl čas. Vaše fotky, bezvadné jako vždy, mi ho přiblížily.
Lenka Hudečková
28.2.2016 18:29
Hezký článek a ještě hezčí fotky :-). Marně vzpomínám, zda jsem někdy navštívila HK, ale myslím si, že nikoliv. A tak Petře, děkuji za virtuální prohlídku...
ivana kosťunová
28.2.2016 18:20
Hradec Králově pro mě zatím bylo město, které nemá obchvat, kterým se těžko projíždí kvůli neustálým zácpám. Teď vidím,že má i hezká místa.
Jana Šenbergerová
28.2.2016 18:12
Z Hradce znám jen vlakové a autobusové nádraží a "zácpy" na výpadovkách. Kromě toho jsem s mladými navštívila Obří akvárium v jedné městské vile, což byl docela šokující zážitek. http://www.obriakvarium.cz/
Vaše fotografie mi pomohly udělat si aspoň rámcovou představu o tom, že je to hezké město. Miluji parky a procházky po nábřežích. Díky! :-)
Načíst starší příspěvky