FOTO: autorka
Štrůdl trochu jinak
1. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Várošová
1.2.2016 17:14
S tím tvarohem to bude křehoučké těstíčko paní Naďo.Nepoužívám vůbec rumovou trestˇ,dávám rozinky do rumu jak píše p.Cakl.Když mi zbývá rozdělaný kokos tak,jablka posypu a má to zase jinou chuť.To jen pro inspiraci,zkuste,budete překvapeni výsledkem.
Jana Slavíková
1.2.2016 14:38
Tohle je výborné těsto, které se dá použít nejen na štrůdl (můj dědeček místo "závin" říkával "svinstvo" - jako že se svinuje). Výborně jsou malé šátečky plněné marmeládou či povidly, dá se použít i na slano - jak štrůdl plněný masem, tak vykrájené tvary posypané solí a kmínem. Děkuju za připomenutí.
Radovan Cakl
1.2.2016 13:37
Naďo, na štrůdl by mě utáhla snad každá. Jen bych doporučil místo umělé tresti naložit rozinky den předem do rumu. Budou krásně vláčné, během pečení se líh z rumu odpaří, takže mohou i řidiči a děti. A pocukrovat těsně před servírováním. Nezbyl kousek?
Alena Vávrová
1.2.2016 13:37
Toto těsto znám, velmi dobře se s ním pracuje. Já z něj dělám kromě štrůdle ještě např. ořechové šneky.
Eva Mužíková
1.2.2016 12:10
Naďo, mám ráda jednoduché recepty jako tento... hurá, v pátek vyzkouším... nebo ještě dnes ???? *****
Dagmar Bartušková
1.2.2016 11:54
Naďo, hned bych se do něj s chutí zakousla. Asi bych slupla půl nohavice na posezení. Tu vůni si dovedu "vykouzlit", je u všech štrůdlů téměř stejná, tedy, pokud se nepřipálí!
Helena Hejduková
1.2.2016 11:39
to je velmi dobrý recept. Dávám máslo ( nejsem totiž přívržencem margarínů) a jako nejlepší tvaroh na toto těsto se mi osvědčil kostka tvaroh polotučný.Osobně si myslím, že je lepší než z lístkového těsta i vzhledem k nutričním hodnotám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA