Postřehy z jednoho obyčejného dne ze života seniorů
Ilustrační foto: pixabay.com

Postřehy z jednoho obyčejného dne ze života seniorů

24. 1. 2016
senioři stárnutí
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Aleno, také chodím na endokrinologii, ale moje doktorka se mi opravdu věnuje. Popsala jste dobře dnešní lidskou lhostejnost. Je to smutné, jak se vytrácí slušnost a obyčejné mezilidské vztahy.
Lidmila Nejedlá
Alenko, ráda jsem si Tvůj článek přečetla. Máš pravdu, lidé se sobě vzdalují. O to jsem raději, že jsme na íčku našli k sobě cestičku.
Naďa Pokorová
Paní Alenko, popsala jste dnešní život přesně, taky to tak vnímám a je mě z toho občas smutno. Život se strašně rychle změnil. Ale možná se na to díváme trochu moc skepticky. Já kolem sebe vnímám docela dost mladých rodin, které s dětmi jezdí na výlety, na lyže, na bazén. Berou děcka na pravidelná cvičení nebo kulturní akce. Někdy jsem až udivená s jak maličkými děťátky absolvují různé aktivity. Je pravda, že naši rodiče s námi víc povídali a vedli nás třeba víc ke čtení. Ale například já jsem se učila lyžovat až ve svých třiceti letech, výlety na hory nebo snad dovolenou u moře, tak to vůbec nepřicházelo v úvahu. V divadle jsem s rodiči nebyla vůbec nikdy. Žilo se prostě jinak. To, že se vzájemně vzdalujeme je ovšem pravda. Příčinu vidím v úbytku empatie a nejen mladších vůči starší generaci. Mám osobní zkušenost – moje maminka říká a to docela vážně: „ Já jsem už stará a tak mám pravdu a už si můžu říkat a dělat co chci a vy mě do toho nemáte co mluvit…“ podotýkám, že je zdravotně v pořádku, soběstačná jen sebestředná. A tak někdy opravdu není o čem mluvit…
Jarmila Komberec Jakubcová
Příběh ukazuje skutečný život naší doby. Nemáme na sebe čas. I já se občas přistihnu že když hlídám vnoučata, tak jim zapnu televizi s pohádkou místo toho abych si s nimi hrála. Dávám za pěkný článek 5 hv.
Zuzana Pivcová
Myslím, že jste do jednoho příspěvku opravdu velice obratně shrnula všechny "běžné" nešvary, s kterými se našinec denodenně setkává. Napsala jste to výborně, vnímavě, se skrytým povzdechem. Jak ráda bych si přečetla raději veselé vyprávění o tanci a o mamince. Aby tady toho nebylo třeba.
Eva Mužíková
Bohužel, je to tak jak Alenko píšeš.... a že psát opravdu umíš, *****
Lenka Hudečková
Hezky napsaný příběh ze života
Jana Šenbergerová
Moc dobře jsem pochopila a jsem ráda, že tady, kde žijeme, je ještě možné poklábosit jen tak o životě, radostech i starostech. Že se starý člověk nemusí bát, když mu chceme s něčím pomoct, že bude napálen nebo okraden. Ještě tu vládne aspoň pomyslná blízkost a lidskost, i když i to se rychle mění. Bohužel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%