Jak ani v penzijním věku neztloustnout jako čuně
FOTO: archiv Jaromíra Jurajdy

Jak ani v penzijním věku neztloustnout jako čuně

27. 2. 2021

Už od dětství jsem měl averzi k tlouštíkům. Teprve ve zralejším věku jsem poznal, že mnozí tlouštíci patří také k lidem charakterním a úctyhodným, nejen jako státní návladní ze známého amerického seriálu Jack a tlusťoch.

Můj příběh obezita zdraví
Hodnocení:
(4.2 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Znám takové, kteří neshodí, ani kdyby se kvůli tomu strhali a jiné, kteří i kdyby se "užrali", nepřiberou. Přesto musím souhlasit, že: "Každý, kdo v životě něco dokázal naopak ví, že silná vůle je ve skutečnosti dovedností získanou opakovaným nácvikem." Vím to z vlastní zkušenosti, nikde jsem to nevyčetla. Vždycky zůstanu na půli cesty, protože nevytrvám ve svém snažení.
Danka Rotyková
Fandím lidem, jako je pan Jurajda. Z vlastní zkušenosti vím, že je nejlepší udržovat si rozumnou váhu a nedovolit si neřízeně lenošit a tloustnout. Dosud to bylo celkem jednoduché, ale teď v době pandemie se musím ke cvičení doma docela přemlouvat. Na druhou stranu .. po cvičení je to moc příjemný pocit, že jsem to zvládla.
Dana Puchalská
Víc než aktuální článek. A že tam jsou i ostrá slova ??? A co s tím naděláme. Komu se nelíbí, číst to nemusí;každý máme jiný názor a jiné výrazy. Někdo mluví a píše spisovné,někomu to zkrátka ujede.
Soňa Prachfeldová
Skvělé, chválím jak v roce2016
Lenka Kočandrlová
Ano je to tak,že člověk by měl jíst úměrně k tomu,kolik vydá energie.Nojo,ale když ono se někdy těm škodlivým a nezdravým jídlům nedá odolat! A venku je ošklivě,co by tam člověk dělal...Není lepší,pohodlnější si dřepnout k PC,televizi??? Já osobně jsem se přes zimu taky vyžrala,hlavně sezením u ,ale doufám,že jak uhodí Jaro,budu se snažit být denně venku,chodit po lese,dělat na zahradě,jezdit na inlajnech....a ono se to sádlo zase sundá! Doufám....
Olga Štolbová
Milý Jaromíre, jste můj člověk, i když vím, že váš článek je pět let starý. Škoda, že se neozýváte, možná už je všechno jinak, ale "HEJBAT SE A NEŽRAT" platí pořád. Najít si zlatou střední cestu nedá tak moc přemýšlení. ♥
Antonín Nebuželský
Čím víc chodím, tím víc mi chutná. Měřil jsem 191,teď mám 186,nejak jsem se smrsknul. A ta váha, když se chlubím, míval jsem tak 76,po třiceti letech jsem přestal kouřit a do měsíce 91. Potom jsem to srazil na 83,a to jsem držel léta. Když jsem v 68 letech šel do penze postupně jsem se dostal na stovku. Začal jsem chodit 5 až 10 km denně a jsem mírně pod stovkou. To si držím. Jen taková věc-čím víc chodím, tím víc mi chutná. Zatím se neomezují. Kdysi někdo říkal :"tlustý budou hubený, hubený budou studený". Tak nevím :-) Snad jsem se moc nerozpovidal. Jestli jo omluva.
Marie Měchurová
Pro silnější výrazy nejde pan Jaromír daleko, ale má pravdu. Kdo myslíte, že si na našem výletu s turistama dá v restauraci smažák, bramboráčky, vepřo, knedlo, zelo - vždy ty nadváhy. Jsem rozděleni na dvě skupiny, ti rychlejší si dají polévku, pivo nebo kávu a ti pomalejší mají kratší trasu a tím pádem víc času na to pořádně se nadlábnout. Hlavně, že jsem všichni spokojení.
Marie Měchurová
Pro silnější výrazy nejde pan Jaromír daleko, ale má pravdu. Kdo myslíte, že si na našem výletu s turistama dá v restauraci smažák, bramboráčky, vepřo, knedlo, zelo - vždy ty nadváhy. Jsem rozděleni na dvě skupiny, ti rychlejší si dají polévku, pivo nebo kávu a ti pomalejší mají kratší trasu a tím pádem víc času na to pořádně se nadlábnout. Hlavně, že jsem všichni spokojení.
Marie Faldynová
Je to všechno na našem rozhodnutí, jak využijeme fakt, že se máme dobře. Připomínám antickou moudrost: Třetinou jídla živíme tělo, druhou třetinou doktory a třetí třetinou hrobníka, to už jste určitě taky někde četli.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%