Kapr se salátem je stálicí štědrovečerního menu
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Kapr se salátem je stálicí štědrovečerního menu

22. 12. 2015
gastronomie kapr Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(1.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Také máme klasiku, výrobu salátu jsem velmi ráda přenechala synovi a máme i řízky a vinné klobásy máme též rádi. Je to o tom, co kdo jí . A první svátek nevařím !
Alena Várošová
U nás se kapr poslední dobou nedělá,já jej nemusím.Nahrazujeme jej řízky,ať už kuřecími,nebo vepřovými a bramorovým salát,kde dáváme mnoho zeleniny,tatarku s bílým jogurtem.Vejce nedáváme a vinnák lobása v našem kraji se nepodává,Tak všem dobrou chuť na jídlo na které jste zvyklí.
Jana Slavíková
I já se připojuji k tradiční štědrovečerní večeři. Budu sama, ale salát a pár kousků ryby (místo kapra mám amura) si udělám. Všem přeji dobrou chuť.
Zuzana Pivcová
Věřím, že v různých zemích mají i různé vánoční dobroty, ale já po žádných lahůdkách netoužím. Patřím do Čech, jsem původem z Podkrkonoší a celý život máme, a to já i má sestra, na vánoce tradiční jídlo - rybí polévku, smaženého kapra s bramborovým salátem a vinné kobásy, na závěr jablečný štrůdl a čaj. To je samozřejmě věc každého člověka, co má rád, čím potěší druhé, a to nejen jídlem. :-)
Jitka Chodorová
Bramborový salát je u nás v rodině tradicí, sice ho odlehčuji,ale majonéza tam být musí, no a u kapra se rozcházíme, vlastně nejradši ho mám já, večeřím, snídám, obědvám.A jak píše paní Hana, studený kapr s kůží, to je neskutečná dobrota.Manželovi dělám vepřové řízky,a pokud jsou u nás i starší vnuci, tak ještě kuřecí. Ale vše s láskou!
Ladislav Vesecký
Souhlasím s Vámi paní Houdková.
Květoslava HOUDKOVÁ
Máme hezké české zvyky, nechceme ty z Ameriky. Žádný krocan - byť jen půl - kapr patří na náš stůl! Krásné dárky, plná bříška máme přeci od Ježíška. Proto můžem kopnout směle Santa Klause do p.....
Zdenka Jírová
Na českou tradici nedám dopustit, i když během roku bramborový salát nemusím. Samozřejmě ho ale dělám " podle maminky" , jen ho trochu odlehčuji bílým jogurtem, kterým 1:1 ředím majonézu. Také místo cibule, která mi nedělá dobře, používám jemně nasekaný pórek Věřte, chuť se nezmění, jen je trochu jemnější a mám po problémech. Kapra ale miluji a jím ho i během roku, ale v jiných úpravách než jen smažený.
Eva Mužíková
Jasně, není nad studeného kapříka druhý den,,,
Jana Šenbergerová
Poslední roky jsme jedli kapra se salátem celé svátky. To byla pohoda! Žádné vaření. Letos si ho dáme dvakrát. :-) Tuhle dobrotu jsem si neodpustila, ani když jsem byla na vitariánské stravě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%