ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Kapr se salátem je stálicí štědrovečerního menu
22. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.12.2015 17:03
Také máme klasiku, výrobu salátu jsem velmi ráda přenechala synovi a máme i řízky a vinné klobásy máme též rádi. Je to o tom, co kdo jí . A první svátek nevařím !
Alena Várošová
23.12.2015 16:15
U nás se kapr poslední dobou nedělá,já jej nemusím.Nahrazujeme jej řízky,ať už kuřecími,nebo vepřovými a bramorovým salát,kde dáváme mnoho zeleniny,tatarku s bílým jogurtem.Vejce nedáváme a vinnák lobása v našem kraji se nepodává,Tak všem dobrou chuť na jídlo na které jste zvyklí.
Jana Slavíková
23.12.2015 15:51
I já se připojuji k tradiční štědrovečerní večeři. Budu sama, ale salát a pár kousků ryby (místo kapra mám amura) si udělám. Všem přeji dobrou chuť.
Zuzana Pivcová
23.12.2015 08:27
Věřím, že v různých zemích mají i různé vánoční dobroty, ale já po žádných lahůdkách netoužím. Patřím do Čech, jsem původem z Podkrkonoší a celý život máme, a to já i má sestra, na vánoce tradiční jídlo - rybí polévku, smaženého kapra s bramborovým salátem a vinné kobásy, na závěr jablečný štrůdl a čaj. To je samozřejmě věc každého člověka, co má rád, čím potěší druhé, a to nejen jídlem. :-)
Jitka Chodorová
23.12.2015 08:12
Bramborový salát je u nás v rodině tradicí, sice ho odlehčuji,ale majonéza tam být musí, no a u kapra se rozcházíme, vlastně nejradši ho mám já, večeřím, snídám, obědvám.A jak píše paní Hana, studený kapr s kůží, to je neskutečná dobrota.Manželovi dělám vepřové řízky,a pokud jsou u nás i starší vnuci, tak ještě kuřecí. Ale vše s láskou!
Květoslava HOUDKOVÁ
23.12.2015 03:49
Máme hezké české zvyky, nechceme ty z Ameriky. Žádný krocan - byť jen půl - kapr patří na náš stůl! Krásné dárky, plná bříška máme přeci od Ježíška. Proto můžem kopnout směle Santa Klause do p.....
Zdenka Jírová
22.12.2015 23:56
Na českou tradici nedám dopustit, i když během roku bramborový salát nemusím. Samozřejmě ho ale dělám " podle maminky" , jen ho trochu odlehčuji bílým jogurtem, kterým 1:1 ředím majonézu. Také místo cibule, která mi nedělá dobře, používám jemně nasekaný pórek Věřte, chuť se nezmění, jen je trochu jemnější a mám po problémech. Kapra ale miluji a jím ho i během roku, ale v jiných úpravách než jen smažený.
Jana Šenbergerová
22.12.2015 22:18
Poslední roky jsme jedli kapra se salátem celé svátky. To byla pohoda! Žádné vaření. Letos si ho dáme dvakrát. :-) Tuhle dobrotu jsem si neodpustila, ani když jsem byla na vitariánské stravě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA