Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
23.12.2015 19:54
A mě se to líbí, vždyť i v kostele jedou s kytarama a neměli by problém to zahrát i zapět .
Jiří Libánský
23.12.2015 14:40
Paní Šimková, to Vás nemusí ani trochu mrzet. Já sice Vaši poezii můžu, ale punk je jinde. Proto naopak, je to tak správně. Zvlášť jestli jste příznivcem Evy a Vaška a podobného stylu, tak pokud by se Vám to líbilo, tak bych se musel zamyslet, kde jsem udělal chybu.
Před mnoha lety mi jedna kolegyně vyprávěla:
"U nás před samoobsluhou často posedává partička pankáčů. Snaží se budit pohoršení, ale lidi už si na ně zvykli a nikdo si jich nevšímá. Jsou z toho smutní. Napadlo mne, že bych jim mohla nějak udělat radost. Třeba si před nima pohoršeně uplivnout, nebo tak něco."
Jiří Libánský
23.12.2015 13:11
Pane Farský. Je to jen text. Hodil jsem to na punkovou scénu, jestli se toho někdo chytne. Muzikant, nebo kapela. Každopádně si to prý už pankáči broukají. Tak si asi k tomu každý dá co chce. Na chatech to lajkujou o 106. Evidentně jim teď před Vánoci koleda psaná přímo pro ně chyběla.
Divný člověky mi nikdo nezhudebnil, ale nedivim se, ty jsou těžký. To je tak pro někoho, kdo dělá skutečný neučesaný punkový riot-folk. Ale zase by se to dalo hrát nejen o adventu.
Paní Doušková, pankáči fakují pořád a kdeco. Hodně jich nosí obrázek vztyčeného ukazováčku na zádech na bundách. Že to dělá Ježíšek, to jim ho lidsky přibližuje. "Volové" je oslovení větší skupiny. Např. v punkových časopisech a na serverech se tak oslovují čtenáři a na kocertech posluchači a diváci. "Máte se na co těšit, volové!" je obíbená věta, kterou moderátor na podium uvádí další kapelu a rozpoutává řev publika. Zatímco jako oslovení to mezi jedinci už vymírá, v punkovém prostředí se jako hromadné oslovení těší velké oblibě a za tu dlouhou dobu dosáhlo kultovního charakteru. Zřejmě se udrží dokud bude česká punková subkultura trvat.
Tak jsem se snažil trochu vysvětlit. Jestli vás tato komunita barevných hlav zajímá, ptejte se.
Hana Rypáčková
23.12.2015 12:26
K Harvey se hodí.U nás bude koncert Harlej- to taky sedí.....
Hana Šimková
23.12.2015 11:26
Pane Jiří, mrzí mě to, ale takovou koledu opravdu nemusím.
Libor Farský
23.12.2015 01:16
A nešel vložit zvukový záznam?