Televize, kuchaři, výpečky a já
REPRO: iprima.cz

Televize, kuchaři, výpečky a já

18. 12. 2015
gastronomie Moje próza Vánoce
Autor: Petr Halda
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Petr Halda
Děkuji všem za vesměs pozitivní hodnocení mého článku. Jako každého ješitného mužského to pochopitelně potěší a nastartuje k další tvorbě. Petr Halda
Zdenka Jírová
Pane Halda, napsal jste pěkný článek, kde se mohou poznat všichni,, já jsem tam dokonce několikrát: souhlasím s hodnocením programů české televize / i když ona až tak česká není /, že programy jsou dělány buď pro nějakou prehistorickou společnost nebo naopak pro někoho z daleké budoucnost. Moje ubohé středoškolské odborné na to asi nestačí.Proto jsem přetrpěla výuku svých dětí na Internetu, abych si alespoň mohla vybrat a s ostatními si o tom podiskutovat, aniž mi hrozí za mé názory nějaká insultace či právní jednání. Také se nesměji ráda na povel, ,a proto tyto pořady vynechávám, Romantické novely s bohatými dámami žíjícímy v rozlehlých zámcích obklopenými růžemi, aby stará paní ze zámku vykazovala nějakou činnost a mohla se prostřednictvím své krásné netře , či synovce, sejít se svou dávnou láskou a uspořádat svatbu pro sebe i již zmiňovaným příbuzným, V Detektivkách je policie neschopná, protože ten nejchytřejší detektiv musel být propuštěn kvůli pití a ze stejného důvodu ho opustila i žena s dětmi a on o to víc pije. Pak je ale nezbytí, protože ti zbývající, méně chytří policajti s tím nemohou hnout, tak ho uprosí, aby se do případu dal. On přestane pít a jde na věc. Pachatele v poslední chvíli odchytí a předá zkorumpovanému soudu, který ho zavře až po dlouhotrvajícímu nátlaku veřejnosti. O doktorských seriálech ani nemluvě, dělám si poznámky, kdo ze zúčastněných se se všemi ještě nevyspal a kdo už jede "druhé kolo".Uniká mi, kdy mají vlastně čas ty pacienty léčit. Pracovala jsem celý život ve zdravotnictví, ale nikdy se mi nedoneslo, že primář chirurgie se sepral před nemocnicí s jiným s "monclama" na očích.Asi mají dobrého maskéra, tak mu přihrávají práci, aby ho využili. Na závěr chci říci, že ty vejpečky jsou ze všeho nejlepší a určitě si je po svátcích udělám, mám je ráda, a takový recept neznám, Děkuji, pobavil jste mne.
Naděžda Špásová
Bůček je i mé velmi oblíbené jídlo. Není nad dobře vyuzený špek s masíčkem. Pořady o vaření nesleduji.
Květoslava HOUDKOVÁ
Registrovala jsem se do "Klubu - www.svet-potravin.cz" a odběr časopisu jsem na rok předplatila rodinám děti (budou si půjčovat) - mně se zdál zajímavý -jak jim? ..se uvidí.
Květoslava HOUDKOVÁ
Evo a Alenko - souhlasím (naštěstí mohu) s nejlepší "dietou": Pečený bůček s kůrčičkou - teplý i studené slabé plátky (prkénko jedlé není!)
Alena Vávrová
Hezky jste se uvedl a vzal to tzv. z "jedné vody načisto". Osobně moc času s TV neztrácím. Bůček už jsem neměla strašně dlouho, kdo by se s tím taky pro jednu osobu dělal, ale až se mi tu na jaře začne rojit častěji rodina, tak na pekáč to bude o něčem jiném ;-). Dík za recept.
Eva Mužíková
Jani, tak to jste mi připomněla také jeden způsob " zpracování" bůčku... mňam, studený, krájený na slabé plátky na prkýnku.... to nemá taky chybu.
Jana Slavíková
V receptu mě překvapil rajský protlak, ale proč ne, určitě ozvláštní chuť. Poslední číslo Apetitu mi připomnělo recept na pikantní marinovaný bůček (uvařený, potřený pastou z česneku, soli a papriky, zabalený v alobalu, podávaný studený). Připravím ho zítra. Co se týká pořadů o vaření, na Prostřeno jsem koukala před lety, když začínalo, ale když zvedli výhru na 40, nyní na 50 tisíc, dělá se mi fyzicky zle z toho, co jsou lidi schopni pro pár šlupek udělat. Už to není ani zábavné.
Eva Mužíková
Pane Petře Haldo, bůček můžu konzumovat na všechny způsoby. Recept určitě ráda vyzkouším, zaujal mne tam rajský protlak. Váš příspěvek, který nepostrádal prvky humoru jsem si přečetla ráda. Já, která patřím mezi ty zmiňované, která musí ukazovat kdejakou fotku svého psa:))))
Zuzana Pivcová
Jste šikovný a navíc vtipný, a tak věřím, že zde jste na správném místě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%