Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Libor Farský
21.11.2015 03:19
Dnes bylo v televizi na ČT-Art řečeno, že modrý pták je PTÁK ŠTĚSTÍ.
Lidmila Nejedlá
19.11.2015 22:38
Liborku, těším se na další povídání o zvířatech. Straky jsou krásní ptáci, máme jich plný park a hezky skřehotají. Tvoje straka je straka modrá, podle katalogu ptáků, a možná je ze Španělska, jak píše Hanka R. Je také krásná.
Alena Tollarová
19.11.2015 22:16
Libore, také mi bylo divné, že článek je takový kratičký. I v pohádkách o krtkovi je straka černobílá a ne nějaká cizokrajná modrčka :)
Libor Farský
19.11.2015 17:52
Zuzko, asi jsme si nerozuměli. Nějaký zlý elektronický skřítek zasáhl a vložilo se mi to nedokončené, nemyslel jsem si, že s tím máš něco společného. Naopak doufám, že Tě zaujmou mé další úvahy na podobné téma. Vložím článek až si budu umět poradit s více obrázky, když už zřejmě byly zrušeny nové galerie.
Libor Farský
19.11.2015 17:47
Lituji, je to opravdu Straka modrá (Cyanopica cyanus). Ze své hlavy to nemám, já sotva rozeznám vrabce od pštrosa. Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Straka_modr%C3%A1
Zdenka Jírová
19.11.2015 01:49
Na obrázku je jasně sojka, u nás v zahradách jich žije řada. A s názorem, že názvem"zvěrstvo" zvířata urážíme, souhlasím. To, co dokáže za "zvěrstvo" člověk, žádné zvíře nedokáže.
Zuzana Pivcová
18.11.2015 19:51
Libore, zatím jsem mimo práci na inovovaném portále, takže článek jsem viděla prvně stejně jako ostatní.
ivana kosťunová
18.11.2015 18:35
Říkala jsem si, že tak zajímavé téma by šlo ještě trochu rozpracovat,tak tímhle se to vysvětluje. Na našem sídlišti s námi žijí hejna strak, všechny jsou černobílé.Ale tvar tělíčka by odpovídal.
Libor Farský
18.11.2015 18:28
Zuzko, článek byl vydán bez mého kliknutí na "Zveřejnit" jako dnes v noci rozpracovaný a zdaleka nedokončený. Ale k tomuto tématu s podobenstvím i odlišnostmi chování lidí a zvířat se ještě vrátím, vidím v těch úvahách hlubší smysl.
Hana Rypáčková
18.11.2015 14:26
Je to straka modrá ze Španělska. Tahle bude ze Zoo.
Načíst starší příspěvky