
Tradiční štědrovečerní
rybí polévka
16. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
8.12.2021 19:41
Radku, znovu jsem si přečetla a začala se těšit na Vánoce, protože kapří polévku miluji, jen ji dělám pořád podle našeho rodinného receptu. Hlavy ráda nechám zájemcům, kteří ji vaří podobně jako vy. Poslední dva roky se nám nepovedlo koupit mlíčňáka (mlíčí mám mnohem raději než jikry, ty mi chutnaly jen v uzenáčích, ale už v nich nejsou :-( ), zato jikry z jedné ryby vážily kolem půl kila. Díky za připomínku a i letos si na vánočním menu pochutnejte. :-)
Zdenka Jírová
14.12.2015 23:55
Tak to vaříme skoro stejnou polévku, včetně postupu práce. Já ji ale dělám čerstvou na Štědrý den a stejnou vaří i moje dcera.
Radovan Cakl
30.11.2015 11:38
Paní Ingrid, já říkám "Co se v mládí naučíš, nedá se zapomenout". Vnitřnosti vařím odděleně a krátce. Vývar je kalný a vylévám ho z důvodu, že je v něm vyvařeno nejvíc škodlivin. Co se týká pachuti bahna, tak to není kůží, ale nedostatečným vyčištěním mezi výlovem a distribucí. Kůži považuji za největší pochoutku. Řízky dělám z čerstvého kapra a zmrazit dávám usmažené. Protože v mém dětství v domácnosti mrazáky nebyly, tak z nových informací vím, pokud syrového kapra s kůží zmrazíte, tak po jakékoliv tepelné úpravě je kůže těžko poživatelná. Nikomu svůj názor nevnucuji, jen píši to, co mám vyzkoušené.
Ingrid Hřebíčková
26.11.2015 23:22
Dobrý den pane Cakle, se zájmem jsem si přečetla vaši rybí polévku. Jen mne překvapilo, že vývar z vnitřností vylijete. Kdysi dávno jsem absolvovala kurz vaření a tam nás učili, že vývar z vnitřností ponecháváme. Tím nechci říct, že děláte chybu, jen to, že podle mého receptu ji vařím již léta a je taky dobrá. Co se týká kapra, moje neteř kapry bytostně nesnáší, a tak jsem se naučila stahovat kaprům kůži, když připravuji kapra smaženého. Je to práce, ale kapři potom nejsou cítit bahnem. Jedině tak ho neteř dokáže sníst. Obdivuji každého muže, co se umí postavit k plotně, takže obdiv patří i vám.
Hana Müllerová
24.11.2015 13:35
Recept je úžasný a mě hlavně vůbec nenapadlo ji uvařit takto dopředu,protože potom na štědrý den je to docela fofr,aspoň u nás. Na vánoce se již moc těšíme, díky zua navodění atmosféry :):)
Soňa Prachfeldová
19.11.2015 16:57
To je hotový obřad, také jsem ji dělala podobně, ale naši ji nemusí, tak ji nedělám pravidelně
Jitka Valachovičová
18.11.2015 17:41
Dobrý večer, jsem tu úplně nová...rybí polévka vařím podobně v tom největším hrnci, co doma mám, protože ji máme moc rádi. Jíme jí klidně i k snídani a nikdy se nám nepřejí, už se na ni moc těším. Však Vánoce jsou za rohem....přeji všem hodně klidu a pohody! Jitka
JANA NOVA
18.11.2015 12:37
Takto vařím podobně rybí polévku i já. Fajn na tom je, že smažená na jemno nakrájená zelenina jakoby pohltí rybí chuť i vůni a tak ji mohou s chutí snís i zapřísáhlí odpůrci ryb. Koření dodá příjemnou vůni. Dobrou chuť všem co to chtějí také zkusit.
Jitka Chodorová
18.11.2015 08:11
Vařím rybí polévku obdobně, většinou na Štědrý den ráno, ale bohužel jen pro sebe, nikdo jiný z rodiny jí nejí. Navodil jsi Radku opravdu příjemné téma. Dobrou chuť všem.
Elena Valeriánová
16.11.2015 21:54
Zapomněla jsem napsat, že já tu moji polévku vařím na Štědrý den ráno (dopoledne) a k večeři ji ohřeju, to už je pěkně rozležená a chutná...ááá
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA