Foto

Pavel "Lanďák" Landovský:
odvážný muž a skvělý herec

10. 10. 2015
divadlo film herecké legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Pavla Landovského miluji ve dvou filmech -Utrpení mladého Boháčka, kde exceloval spolu se S.Zázvorkovou a R.Rázlovou, a ve filmu Svatba jako řemen, kde hrál s J.Hrzánem,I.Janžurovou a dalšími skvělými herci. Několik měsíců před jeho skonem byl v TV pořad o návštěvě Jana Kačera, J.Abrháma a L.Šafránkové u něho doma, kde řešili možnost jeho obsazení v určité inscenaci. Na P.Landovském jíž byla vidět pokročilá nemoc, byl chvílemi vulgární a nepříjemný.Chci si ho v paměti zachovat jako skvělého mladého Boháčka z r. 1968.
Libor Farský
V roli majora Terazkyho si jiného herce vůbec neumím představit. V Audienci ano.
Jiří Libánský
Záznam divadelní hry Audience. Doporučuji ke shlédnutí. Herecký koncert. https://www.youtube.com/watch?v=H_ABQyCtuUY
Jiří Libánský
Pavel Landovský měl pronajatou garáž ve dvoře, ze kterého byl také vchod do mého atelieru. Tak jsme se poznali. Nejen, že si ke mně chodil třeba umýt ruce, nebo si něco půjčit, ale že v mém atelieru bylo mile útulno, i rád poseděl. Opravdu svým, hřmotným, živelným a nevázaným chováním vzbuzoval víc než respekt, skoro jsem se až takového hrubiána zpočátku bál. Brzo jsem poznal, že je to velmi nesobecký a nezáludný, přímý člověk. I když jsem názor na něj přehodnotil, na jeho chování bych si asi nedokázal zvyknout.
Zuzana Pivcová
Landovský se mi líbil ve filmech zamlada - Utrpení mladého Boháčka, Svatba jako řemen, ale po návratu z Rakouska už to byl jiný člověk. Bohužel.
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi svérázný člověk i herec.Některé filmové role mu přímo seděly a měla jsem pocit, že hrál sám sebe.Byl vždy nepřehlednutelný, role majora Terazky mu moc seděla.
Soňa Prachfeldová
Bouřlivák a bohém, měla jsem ho ráda a jeho role jsou nezapomenutelné. Jeho si ani neumím představit, coby spořádaného věrného manžela !
Dagmar Bartušková
"Lanďáka" jsem nemusela, snad, když hrál v pár filmech zamlada. Byl to hrubián. NE!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%