Moje malá úchylka aneb Z okna hleď!
FOTO: Jan Raška

Moje malá úchylka aneb Z okna hleď!

26. 9. 2015
bydlení fotografování glosa zábava
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Myslím, že je to dobrý námět , taky se ráda dívám všude z oken, vybírám si postel u okna, stoupám každé ráno na židli a koukám na Boubín / přes střechy domů /,lezu do kopců kvůli výhledům.Příroda orámovaná oknem je lepší než obraz. Můžeme si ukázat fotky v Galerii.. Na návštěvě se dívám lidem do knihovny a pohlížím si tituly.../Není to prý slušné/.
Alena Tollarová
Úchylka, Honzo? To snad ne! A jestli přece, tak krásná. Ani jsem nevěděla, že jsem tedy také trochu úchylná, když pohledy z okna hned kontroluju naše budoucí působiště na dovolených. A když jsem spokojená s výhledem, tak vyhlížím a vyhlžím. Doma výhled nic moc ... zkrátka sídliště, tak si to musím vybrat jinde. Rozhledny a další výhledové body miluji. A v letadle jsem zklamaná, když nesedím u okénka.
Lidmila Nejedlá
Janův pěkný článek mě donutil přemýšlet o pohledech, výhledech, průzorech...oknech. Mám ráda velká okna, potřebuji světlo. Zvlášť si považuji okna v mém pokoji, které je velké od stropu k podlaze. Nejhorší okna jsou ve vězení. Jsou vysoko a hustě zamřížovaná. Při výjezdních zasedáních soudu jsem poznala věznici v Mladé Boleslavi. Na samotce byl vězeň v malé cele s okénkem u stropu a na něm byla taková kovová deska s oky jak na králíkárně. Strašně to na mne zapůsobilo. Nejhorší okno...okénko, které jsem kdy viděla. Sloužilo k troše světla, nikoli k výhledu. Říká se: Oko, do duše okno. A to jsou ta nejzajímavější a nejtajemnější okna pro mne. Ať má Tvá rodina, Honzíku, jen samé krásné výhledy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Seniorské omezení: Na kopce, hory, věže, rozhledny se už "nevyškrábu", do letadla mne taky nikdo nedostane - tak mi zbývají jen rozhledy "přízemní" - ty zatím i hlava dovolí - kéž by to tak zůstalo i nadále!
Alena Vávrová
Znám a hlásím se k tomu! Sice z mého domku moc velké výhledy nemám, ale v určité době vidím z podkroví na jedné straně východ slunce, na druhé západ. A fotím. A odjakživa miluji rozhledy z vrcholků kopců a hor, rozhleden, zámeckých, radničních, hradních a j. věží i oken. A fotím... (když tam ještě, byť už s obtížemi, vylezu ;-)).
Dana Kolářová
Ač nevoják, rozkaz jsem splnila a Z okna hleděla a byl to moc pěkný pohled. A na rozdíl od pohledu do zeleně, pohled z letadla také nemám ráda.
Květoslava HOUDKOVÁ
Žiji už v Domě s pečov.službou, který má 2 budovy . Jedna s okny buď do rušné,hlučné a prašné hlav.ulice, nebo do smutného dvora. Druhá - ve které bydlím - v klidu a bez prachu - má velká okna do zahrady (tráva a stromy) - okno svého bytu zde mám plné květin Dokud to jde, ještě často cestuji a hezké výhledy se mi také naskýtají - co víc si přát!
Jarmila Komberec Jakubcová
Když jsme se s manželem rozhodovali pro stavbu svého domu vybraly jsme si nakonec pozemek na kopci s vyhlídkou na vzdálenější les a domky před námi. Výstavba se o hodně prodražila k vůli terénním úpravám a počtu různých schodů ale výsledek stojí za to. Když piji odpolední čas v zimní zahradě, pohled v každé roční době stojí za tu námahu. Pokud jezdím k moři bývá můj hlavní požadavek aby pokoj měl výhled na vodu. Také i naše chata je postavena na vysokém kopci s výhledem do údolí na Úterský potok.Stavba byla také vzhledem k terénu velmi náročná ale na rovince bychom žádný výhled do okolí neměii.
Elena Valeriánová
Přiznám se, že doma žádnou pěknou vyhlídku z oken nemám a ani jsem si neuvědomila, že jsem taky závislák na vyhlídce z oken. Pokoje v penzionu požaduji s pěknou vyhlídkou, okno - balkon k moři, k jezeru. Vždy si připlácíme, ale beru to jako daň za krásu za okny. Tu vyhlídku z Vašich oken Vám tak trochu závidím (co trochu, hodně!) :-) Jen je škoda, že nemůžeme do galerie k Vašemu článku přidávat naše objevené pohledy z různých oken. Krásně se mi článek četl a ráda jsem se koukla.
Jana Šenbergerová
Také mě zajímají pohledy z oken, rozhleden, cimbuří, ale nikdy mě nenapadlo pokládat tuto svou vášeň za úchylku. :-) Honzo, máte krásnější výhledy z oken než my, i když bydlíme mezi horami. Dobrý nápad, toto téma.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%