FOTO: Z rodinného archivu Zdenky Jírové
Vzpomínka na moji babičku
17. 8. 2022Každý má či měl svou babičku. Někteří mají dvě, já však poznala jen jednu - maminku mé maminky. Tatínek už své rodiče ztratil dříve, než jsem se narodila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
7.7.2015 15:03
Hezké povídání. Mojí jednu babičku si pamatuji v nažehlené bílé zástěře jak voní vanilkou. Kulaťoučká, čisťoučká....Připomínala mi cukřenku. Druhou babičku vidím sedět v křesle u rozsvícené lampy a čte mi knížku Gabra a Málinka. Vlasy měla stažené na týlu do elegantního copu, nožku přez nožku. Štíhlounká. V té jsem viděla baletku. Obě babičky žily s dědečkama v bílých staveních jihočeské krajiny se zahradou, rybníkem, včelama , lesem a láskou... Krásné vzpomínky. ...
Elena Valeriánová
7.7.2015 13:53
Kráné nostalgické vzpomínání. Naše vnoučata na nás budou vzpomínat - jak nás učily obsluhovat chytré telefony, jak babička zápasila s digi fotoaparátem atd. Bude to možná úsměvné a věřím, že i pro ně časem tak milé jako Vaše vzpomínání, paní Zdenko, na Vaši babičku.
Zuzana Pivcová
7.7.2015 13:53
Šťastné každé dítě, které může po letech takhle vděčně a s láskou vzpomínat na svou babičku.
Hana Rypáčková
7.7.2015 10:22
Moc hezké vzpomínání.Také jsem měla jednu babičku na vsi s havětí.Sjížděli jsme se k ní vnoučata od pěti jejích dětí.také jsem to chtěla svým vnoučatům dopřát.Proto si půjčujeme chalupu, ale to už není ono...
Květoslava HOUDKOVÁ
7.7.2015 09:01
Na své babičky vzpomínáme rádi. Nejen na jejich laskavost a moudrost, ale i na jejich BIO-havěť na dvorcích. My - děti narozené koncem války a těsně potom - jsme měly dobrý základ z domácích surovin a stravy (např. moje babička byla venkovskou švadlenou - sedláci za parádu platili zejm. naturáliemi = mléko, smetana, vejce, maso atd).
Soňa Prachfeldová
6.7.2015 21:52
Milá a krásná vzpomínka na babičku, také jsem měla takovou kouzelnou, měla i kozu a já byla odchována na kozím mléce a vlastně až do její smrti jsme byly spolu a za to jsem nesmírně vděčna !
Marie Novotná
6.7.2015 21:09
Hezká vzpomínka.I mě připoměla tu mojí,narozenou v r.1886 .Vzpomínky jsou hodně podobné těm mým.Díky
Alena Tollarová
6.7.2015 21:00
Moc milá vzpomínka na babičku. Ale každý bohužel svou babičku nemá nebo ani neměl. Já jsem nezažila ani jednu babičku ani dědu, takže podobný příběh nikdy nenapíši.
Hana Čadová
6.7.2015 20:54
Paní Zdeno, krásný příběh Vaší babičky. Připomíná mě to moji babičku, která od jaro do podzimu žila v malé vesničce u Havl. Brodu. Každý rok jsme u ní trávily prázdniny. Do lesa na houby, borůvky a šišky to bylo co by kamenem dohodil. Bohužel, když se začala stavět dálnice, tak dost lesa se vykácelo. Také vařila prostě. Jenom chlebovou polévku jsem nejedla. Pravidelně každou neděli chodívala do kostela. Vychovala 7 dětí a ještě jedna teta žije.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA