FOTO: Elena Valeriánová
Ukrajinské pastorále
24. 2. 2022Jsem duše toulavá a ráda objevuji něco nového, mám raději dobu dřívější než tu dnešní uspěchanou, plnou násilí a neúcty k jiným lidem. Na svých dovolenkových cestách se nikdy nevracím na stejné místo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
24.2.2022 13:51
Děkuji za článek. Přes Ukrajinu jsem pouze jela dvakrát vlakem – při cestě do Ruska a Pobaltí. Tak jsem z ní viděla aspoň něco. Nezapomenutelné jsou „cerkvuški“ s baňatými kupolemi a nekonečná pole. Někdy myslím na to, jaké zlo na Ukrajině napáchal Stalin. A teď…
Zdenka Soukupová
24.2.2022 13:46
Eleno, moc hezké vyprávění. Já znám jen trochu Kijev a okolí a taky se mi tam moc líbilo.
Vladislava Dejmková
24.2.2022 12:30
Omlouvám se za dvě hvězdičky, mělo jich být pět. Z událostí na Ukrajině jsem v šoku. Nevěŕila jsem, že k tomu dojde.
Jarmila Komberec Jakubcová
14.7.2015 22:21
Milá Vando, Ukrajiina má nádhernou přírodu, její poloniny jsou úžasné, rostou tam věci, které už u nás nejsou a šokovali mně houbaři se svými úlovky, myslela jsem že jsou to umělé houby jak byly dokonalé.
Eva Balúchová
14.7.2015 22:19
Moc pěkný článek,pěkně se četl.Prožívala jsem cestu s tebou.Neměli tam život lehký a teď ještě do toho válka.Vždycky na ni doplatí obyčejní lidé.
Fotky jsou hezké,hlavně příroda.
VANDA Blaškovič
14.7.2015 20:33
Je zajímavé porovnat tento cestopis a cestopis paní Jarmily Rašovské Ukrajina-nejlevnější exotika. Oba cestopisy jsou nádherně čtivé a je vidět, že autorky měly z pobytu požitek. A já také! Děkuji, děvčata! Ráda se tam příležitostně vydám po vašich stopách.
Zuzana Pivcová
14.7.2015 19:35
O Ukrajině zde bylo nedávno, ale to vůbec nevadí. Vždy, když něco podobného čtu, tak je mi trochu smutno, protože si vzpomenu na svůj někdejší studijní pobyt v NDR, kdy s námi byly i ruské a ukrajinské učitelky němčiny, ale v životě neslyšely mluvit pravého Němce, jejich výbava byla chudičká a opravdu některé neuměly jíst příborem, hlavně krájet maso. Ale měly neskutečně dobré srdce a vezly s sebou spoustu dárků, které nám rozdaly.
Alena Tollarová
14.7.2015 14:32
Eleno, ráda jsem si Tvůj článek přečetla, neb o UK toho vím jen málo a to vlastně odpovídá Tvému vyprávění. Maně mě napadlo, kam asi ústí kanalizace z těch splachovacích záchodů a jak je to blízko od naší země a vlastně daleko. Život tam si asi nedovedu ani představit. A nejsem tak dobrodružná povaha, abych tam vyrazila, až se mezi sebou jaksi dohodnout. Bohužel.
Jana Šenbergerová
14.7.2015 14:01
V Mukačevu se narodila moje tchýně, kterou jsem bohužel nepoznala, protože zemřela po narození mé švagrové. Země krásná, život v ní těžký. Každé tvé slovo i fotku jsem vnímala jako výkřik: "Lidé, vzpamatujte se!"
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA