Ukrajinské pastorále
FOTO: Elena Valeriánová

Ukrajinské pastorále

24. 2. 2022

Jsem duše toulavá a ráda objevuji něco nového, mám raději dobu dřívější než tu dnešní uspěchanou, plnou násilí a neúcty k jiným lidem. Na svých dovolenkových cestách se nikdy nevracím na stejné místo.

cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(4.9 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji za článek. Přes Ukrajinu jsem pouze jela dvakrát vlakem – při cestě do Ruska a Pobaltí. Tak jsem z ní viděla aspoň něco. Nezapomenutelné jsou „cerkvuški“ s baňatými kupolemi a nekonečná pole. Někdy myslím na to, jaké zlo na Ukrajině napáchal Stalin. A teď…
Zdenka Soukupová
Eleno, moc hezké vyprávění. Já znám jen trochu Kijev a okolí a taky se mi tam moc líbilo.
Vladislava Dejmková
Omlouvám se za dvě hvězdičky, mělo jich být pět. Z událostí na Ukrajině jsem v šoku. Nevěŕila jsem, že k tomu dojde.
Jitka Hašková
Krásný článek, člověku je moc líto, co se tam dnes děje.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando, Ukrajiina má nádhernou přírodu, její poloniny jsou úžasné, rostou tam věci, které už u nás nejsou a šokovali mně houbaři se svými úlovky, myslela jsem že jsou to umělé houby jak byly dokonalé.
Eva Balúchová
Moc pěkný článek,pěkně se četl.Prožívala jsem cestu s tebou.Neměli tam život lehký a teď ještě do toho válka.Vždycky na ni doplatí obyčejní lidé. Fotky jsou hezké,hlavně příroda.
VANDA Blaškovič
Je zajímavé porovnat tento cestopis a cestopis paní Jarmily Rašovské Ukrajina-nejlevnější exotika. Oba cestopisy jsou nádherně čtivé a je vidět, že autorky měly z pobytu požitek. A já také! Děkuji, děvčata! Ráda se tam příležitostně vydám po vašich stopách.
Zuzana Pivcová
O Ukrajině zde bylo nedávno, ale to vůbec nevadí. Vždy, když něco podobného čtu, tak je mi trochu smutno, protože si vzpomenu na svůj někdejší studijní pobyt v NDR, kdy s námi byly i ruské a ukrajinské učitelky němčiny, ale v životě neslyšely mluvit pravého Němce, jejich výbava byla chudičká a opravdu některé neuměly jíst příborem, hlavně krájet maso. Ale měly neskutečně dobré srdce a vezly s sebou spoustu dárků, které nám rozdaly.
Alena Tollarová
Eleno, ráda jsem si Tvůj článek přečetla, neb o UK toho vím jen málo a to vlastně odpovídá Tvému vyprávění. Maně mě napadlo, kam asi ústí kanalizace z těch splachovacích záchodů a jak je to blízko od naší země a vlastně daleko. Život tam si asi nedovedu ani představit. A nejsem tak dobrodružná povaha, abych tam vyrazila, až se mezi sebou jaksi dohodnout. Bohužel.
Jana Šenbergerová
V Mukačevu se narodila moje tchýně, kterou jsem bohužel nepoznala, protože zemřela po narození mé švagrové. Země krásná, život v ní těžký. Každé tvé slovo i fotku jsem vnímala jako výkřik: "Lidé, vzpamatujte se!"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%