Muškátové země
31. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
2.6.2015 08:10
Moc se mi líbí domy ozdobené truhlíky s květinami.A muškáty jsou snad nejkrásnější.V loňském roce jsem navštívila Belanské Tatry kde skoro na každém domečku byly květiny.Nejvíc mně ale fascinuje Rakousko kde snad není domeček, na které by nebyly truhlíky s květinami.Sama mám na všech oknech svého domečku truhlíky s begoniemi, muškáty a fuchsiemi.
Elena Valeriánová
31.5.2015 19:54
Též nostalgicky vzpomínám na naše nádraží nebo nádraží v nedalekých Zlatých Horách, ale i všechna ostatní, která zářila květinami.
Alena Tollarová
31.5.2015 18:22
Je pravda, že co se týče květinové výzdoby, tak i u nás už se leccos změnilo k lepšímu. Ale stejně, když jsme přejeli v noci hranice z Rakouska, poznala jsem i potmě, že už jsme doma. Pořád jsem tam u nich okouzlená a nechápu, jak je takový rozdíl možný.
Zuzana Pivcová
31.5.2015 17:37
Stejně jako Jana jsem byla zprvu ohromena z rakouských vesnic, plných květů. Ale máš, Květo, pravdu, že i v bývalé NDR byla hezky čistá a upravená nádraží i autobusové zastávky. Anonymita velkých měst dává příležitost vandalům všeho druhu a nikdo nemá potřebu se o společné veřejné prostory starat. Ukázkou toho je sídliště. Naše družstvo najalo na úpravu firmu, ale někde je prostranství před paneláky pěkná pustina.
Květoslava HOUDKOVÁ
31.5.2015 14:48
I naše malé nádražíčko už ani nádražíčkem není. Pokladna/čekárna už dávno mimo provoz, jedinou lavičku si nejdříve odnesli mladí do křoví - už prý ani tam není (zřejmě se byla přesunuta do něčí zahrádky). Je jen otázkou času, kdy spadne venkovní stříška a budeme čekat v dešti i zimě na 1 motorový vagonek = naše "zpomalené Pendolino" !!
Jana Šenbergerová
31.5.2015 13:23
Když jsem před lety vyjela poprvé na západ, byla jsem ohromena spoustou květin v každé vesničce i hodně vysoko v horách. Tak se mi kdysi líbila naše nádraží. Malá i velká byla samá květina. Výpravčí se snažili, aby to jejich bylo co nejhezčí. Dnes smutno pohledět, jak se z kdysi milých malých nádraží stávají ruiny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA