Rozhledny, hit
české turistiky
4. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
5.5.2015 22:20
Do třetice Štěpánka - je to zrovna ta rozhledna, o které jsem se zmínila v mém soutěžním článku o Lady sympatie, šli jsme tam tenkrát z Tanvaldu. Rozhledny jsou prima, jen nesmí být kolem stromy vyšší než je rozhledna sama.
Soňa Prachfeldová
5.5.2015 19:57
Rozhledny jsou prima věc, odkryjí krásy krajiny a je dobře, že přibývají.
Marie Novotná
4.5.2015 20:07
Mohu potvrdit,že Štěpánka je úžasná rozhledna.byla jsem a viděla.Hned několik málo kilometrů vedle je Rozhledna Járy Cimrmana s muzeem v Příchovicích.A další rozhledny přibývají.Je jich stále víc.A to je dobře.Stále je na co koukat a obdivovat.
Zuzana Pivcová
4.5.2015 19:18
Mám moc ráda rozhledny i věže kostelů či hradů a výhled z nich do kraje, bohužel moc nesnáším pohled dolů, takže, kde je otevřené schodiště nebo něco jako žebřík, musí jít někdo přede mnou a já mu koukám na záda, nikoliv dolů. Ale touha po výhledu přece jen zvítězí.
Vladka Steinová
4.5.2015 18:35
Rozhledny mám moc ráda. Jedna z nejhezčích u nás a nejstarší rozhledna v Jizerských horách je Štěpánka nad Příchovicemi a Kořenovem, v nadmořské výšce asi 959 m.Vysoká je cca 24 m a je to novogotická stavba.Stavět se začala již v r. 1847 a s pauzami byla dokončena v r. 1892. Pojmenovaná je podle arcivévody Štěpána.Samotný výstup k rozhledně je dost namahavý,ale krásný výhled pak skutečně stojí za to.Byla jsem zde několikrát s vnoučaty a vždy objevíme další přírodní krásy při pohledu z této rozhledny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA