Kouzlo časů minulých: Učení, mučení...

Kouzlo časů minulých: Učení, mučení...

9. 5. 2015
Kouzlo časů minulých
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
"Řemeslo má zlaté dno" - kdysi se vyplatilo mému synovi. Neuposlechli jsme "pitomé doporučení" tehdejšího školního poradce = nedali syna na vojenskou školu! Od dětství měl lásku ke dřevu - vyučil se šikovným truhlářem (dveře,nábytek) + střední školu s maturitou - obojí stihl za 5 let ! Teď zase vnuk opustil i VŠ (nespokojen se systémem výuky). Vyučí se též řemeslu - a pak se rozhodne, jak vzdělání doplní. Nejprve mne "vynervoval", ale už jsem se uklidnila, schvaluji a jen přeji- jako babička - vnukovi úspěch pro jeho rozhodnutí.
Zdenka Jírová
Dnes je tendence se k učilištím vracet, protože máme sice hodněn špatných maturantů i vysokoškoláků, aležádné pořádném řemeslníky a osvědčuje se tak staré pořekadlo, že řemeslo má zlaté dno / a asi čím dál zlatější/. Sehnat skutečného vyučeného dělníka, který dělá svou práci,je umění.
Jana Šenbergerová
Další zajímavá vzpomínka.
Květoslava HOUDKOVÁ
Vzpomínám, jak v biologii na ZŠ jsme se učili : bičíkovci-láčkovci a další různé "potvory". Jakož i další pitomosti, na které se v životě nikdo nezeptal! Ale i dnes- u- vnoučat vidím - že se musí "šprtat" i to, co si snadno najdou kdykoliv na PC. Zato s obtížemi zvládají správné vyjadřování, vlastní úsudek, tvorbu.
Hana Rypáčková
Hezké vzpomínání.A kde v republice nebyla Tesla.? U nás byla v Blatné.A já jsem v SVVŠ taky byla soustružník ! "Já jsem dělník,kdo je víc.."
Zuzana Pivcová
Moc pěkné. Napadlo mě, že Vaše vzpomínky by byly určitě přínosem pro Národopisné muzeum.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%