Všechny fotografie: Dalibor Marounek
Jarní fotopříběh: Toulání středohořím a Poohřím
2. 5. 2022Jaro mám hrozně rád, příroda se probouzí, vše ožívá a jako amaterský mykolog tohle období miluji, protože rostou druhy hub, které rostou krátce jen v jarních měsících a v ostatních měsících roku se s nimi už nesetkáte.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
1.5.2015 20:37
S úžasem jsem si prohlédla druhy hub, vůbec kromě hlívy neznám. Kačenku znám z okolí Plzeňska, ale tuto ne. Nádherné fotky. S květenou jsem na tom líp. Kamenná slunce též znám, úchvatný útvar. Je vidět, že jste velký znalec a milovník přírody !
Alena Vávrová
1.5.2015 16:47
Tak to tu ještě nebylo - mykolog, fotograf a milovník přírody v jednom. Také doufám, že na "íčku" zůstanete.
Dík i za kamenná sluníčka. Na vlastní oči jsem je ještě neviděla.
Eva Mužíková
1.5.2015 13:55
Pane Dalibore, shlédnutí Vašich fotografii je požitek. Jestliže jste ze severu Čech, určitě se znáte s panem Peldou, který je také znalec hub. / můj bývalý kolega z ústavu/ a hlavně skvělý člověk..
Libuše Křapová
1.5.2015 10:30
Článek jsem si přečetla až dnes. Zajímavé povídání, krásné fotografie se zasvěceným popisem. Jsem ráda, že se mezi námi objevil odborník na houby, houbaření miluji, ale často potkávám houby, o kterých nevím, jak je pojmenovat. Pane Dalibore, neztrácejte se nám, buďte s námi i nadále na i60 v kontaktu :-)) Za prvé je zde málo mužů, tak si je tu rozmazlujeme, a za druhé, co kdybyste nám s určováním v sezóně pomohl?
Jana Šenbergerová
30.4.2015 14:18
Nádherné fotografie se zasvěceným komentářem. Z těch hub mám oči navrchu hlavy. Většinu z nich jsem neviděla ani na obrázku, natož v přírodě, a to jsme se s kamarádkou toulávaly středohořím.
Blanka Hlobilová
30.4.2015 09:01
Hezký příběh a o to krásnější fotografie. Moc se povedly! Závidím vám znalost hub. Oprášila jsem svůj herbář ze střední školy a s vnoučaty se učíme poznávat rostliny.
Hana Rypáčková
30.4.2015 07:55
České středohoří je nádherné a houbaře-znalce tu mít je skvělé.Poznám jen hlívu,smrže a ohnivce. Penízovku si pletu.Zrovna sbírám na zahradě pod slivoní v čarovných kruzích podtrnky-obrovské množství...Poučila jsem se.Kamarádka už fotila hlaváčky na Rané....Milá mě taky potěšila.
Zuzana Pivcová
30.4.2015 07:30
Houby vůbec neznám, ale o to raději jsem si o nich přečetla. A snímky jsou krásné.
Dana Kolářová
29.4.2015 21:44
Děkuji za skvělý houbařský fotopříběh, krásné a zajímavé. Les a houbaření je můj velký koníček.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA