Batikování je docela věda
4. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
7.4.2015 12:01
Jo, to chápu, ale nechápu, že jsou vzory tak pravidelné, jestli nejsou na látky nakreslené vzory.Viděla jsem ve švadlence natiskaná plátna a ptala se, na co to je.A prý na malování...
VANDA Blaškovič
7.4.2015 11:28
Děvčata, děkuji za komentáře k batikování. Evo, ta látka se celá namáčí do barvy1. Kde není vosk se nabarví barvou1.Pod voskem je batva0, barva látky na kterou se batikuje. Pak se opět nanáší vosk, pod voskem zůstane barva1 a nová barva zase ulpí tam, kde nebyl vosk....a tak stále dokola. Úplně původní barva je barva0 a to je barva látky na kterou se začalo batikovat. Snad to je trochu k pochopení...:)) děkuji a ahoj!
Eva Mužíková
7.4.2015 09:06
Tedy Vando, Ty by jsi se potřebovala alespoň rozčtvrtit, obdivuji Tvůj rádius....Není mi jasné, jak se na jednom kusu látky dá trefit přesně místo, které chci obarvit. Tato technika je určitě náročná, ale výsledek krásný.. Kolik stojí ty nálevky.... asi se kouknu u nás, jestli neprobíhají kurzy, moc by se mi to líbilo... ale??? trpělivost, pečlivost a peníze, to vše je u mne slabá stránka... auto máš nádherné, to by tu mojí berušku převálcovalo...: jsi šikula
Alena Tollarová
5.4.2015 19:29
Vando?! Nestačím se divit, jakou další aktivitu zvládáš. Tak ať se Ti daří! Pro mě to je španělská vesnice.
Lidmila Nejedlá
4.4.2015 23:07
Ano, Vando, je to zajímavé. My známe hlavně batiku vyvazovanou. Vosková je náročná a jen pro trpělivé. Tak se uč a pak poučíš nás. Díky.
Marie Magdalena Klosová
4.4.2015 17:33
Také jsme kdysi "batikovali" trička pomocí provázků.A někdy vznikly zajímavé obrazce.Ať Ti to ,Václavko,jde od ruky!mm
Zoja Sedláčková
4.4.2015 12:44
Já také nejsem takhle výtvarně nadaná, hlavně nemám trpělivost. Ale s dětmi jsme dělaly takové pseudo batikování, kdy se látka všelijak svazuje provázky, mezi to se kreslí voskem a pak se postupně barví. Kupovali jsme na to bílá trička u Vietnamců a děti to hrozně bavilo. Tohle je ale už umění.
Zuzana Pivcová
4.4.2015 08:06
Batikované věci jsou nádherné, kdysi jsem měla modrobílé šaty, ale je to pro mě umění zcela nezvládnutelné. Obdivuji každého umělce, který toto nadání k tvoření má.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA