Ilustrační foto: ingimage.com
Krkavčí matka aneb Jak vychovat syna
17. 9. 2020Nebyla jsem zrovna matka, která své děti vodí za ručičku a umetá jim cestičky. Děti měly velkou volnost, fyzicky jsem je netrestala nikdy, přikazovala málokdy. Občas jsem ale musela výchovně zakročit. Obzvlášť v případě syna, dcera byla takové vzorné dítě od přírody.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
19.3.2015 12:41
Moc hezky napsaný článek s výchovnými postupy, se kterými velmi sympatizuji. Taky bych mohla přidat ze svého, vždyť mám dva kluky. Když byli na koleji, už jsem si říkala, že jsou dospělí a co jsme do nich pracně někdy i silou vložili, se snad musí projevit. A to už jsem je ani tzv. nezpovídala, s čím přišli sami, s tím příšli ... a dobrý. ťuk ťuk
Eva Mužíková
19.3.2015 11:16
Zojo, četla jsem jedním dechem a schvaloval každý Váš krok. Tak by to opravdu mělo být, tak bych určitě ve Vašem případě jednala i já. Mám jediného syna, přestože byl t.zv: "Vymodlený v 35ti letech", byla jsem na výchovu velmi náročná matka jedináčka. On mi výsledky mé výchovy stále vrací, jsme skvělý pár. Vnoučata také nerozmazluji, jsem důsledná a proto s nimi nemám vůbec žádné problémy...
Hana Rypáčková
18.3.2015 17:22
Naše děti měly hodně lásky a málo peněz.Ujistily mě, že jim nic nechybělo a prožily krásné dětství. Ve stejném duchu vychovávají své děti.Vnuk /10/ má svůj první tlačítkový mobil , dobře se učí, má kamarády v oddíle a na skautu, ve škole ne.
Podivila jsem se nad slovy školní psycholožky, že děti mají mít dostatečné kapesné, moderní mobilní telefony a značkové oblečení, neboť jinak si nenajdou kamarády a vyčleněni z kolektivu...Podivila jsem se a žasla.
Elena Valeriánová
18.3.2015 16:14
Pani Zojo, dovolte mi, abych Vám složila hlubokou poklonu. Váš článek by si měly přečíst všechny osamělé matky samoživitelky. Měly by jej číst povinně.
Alena Várošová
18.3.2015 12:26
Taky znám takové případy mámánků a chuděra matka.Věškerý seris na to je matka,pak zábava a vnoučata jsou v nedohlednu,jak to píše tady paní Helenka.Ale čím to tedy je?Určitě výchovou máma- služka.
Helenka Vambleki
18.3.2015 11:29
Zojo, vzala jsi to do rukou velice správně, je vidět, že krkavčí způsob je daleko lepší než "mamahotel", na který, když si staromládenec zvykne, už se nikdy nepotřebuje ženit - mám kamarádku s jediným čtyřicetiletým synem a vše se mu přizpůsobuje-v pátek přijede Bobeš, budu prát, žehlit, péct, smažit.... a pak bečí, že chce vnoučata, ale se svou přehnanou péčí se jich opravdu nedočká
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA