To je naše zabíjačka
12. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
12.3.2015 17:58
Milá Magdalenko, takové chutě jsi mi svým krásným článkem přivodila! A trhy jsou až zítra! Zabijačky znám. Ačkoli nás děti všichni odháněli od mordování prasete, vždy jsem si nějakou skulinu našla a pak jsem brečela ve stodole, jak mi ho bylo líto. Přešlo mne to s první jitrnicí..
Alena Várošová
12.3.2015 13:08
Pamatuji se jako děcko školou povinné jsme jezdili k babičce na zabíjačku.A věřte nebo ne,já jsem se nejvíc těšila na nějakou bábovku,či domácí vánočku a čaj s rumem.Potom zabíjeli i rodiče a pak jsme mívali každým rokem taky prasátko,ale i dvě.Ale chutě mi zůstaly spíš nato sladké,jinak mi zabíjačka moc nevoněla,protože jsem vším prošla od čištění střev ve sněhu,mícháním krve při porážce i mícháním krve do jelit, hňácáním jetrnic a špejlováním,krájením masa na tlačenku a pod.Potom nastalo zavařování,kdy se produkty zavařovaly do plechových konzerv.Takže práci,kterou zvládají horko,těžko muži jsem zvládala hravě bez obtíží.
Miluše Hasenohrlová
12.3.2015 12:16
Paní Marie, ač holky z vesnice,lépe bych to nepopsala.Ano , zabíjačka dá zabrat.Ale výsledek je unikátní.Jitrnice, jelítka, smažák, výpečky a prdelačka :-)Jestli budete chtít poradím Vám fígl, jak mít prdelačku vymíchanou a studenou do jedné hodiny...
Hana Šorejsová
12.3.2015 12:15
Z prasátka jím ráda téměř vše, jen tu zabíjačku bych asi nezvládla, neumím zabít ani kapra. Jelítka, jitrničky, prdelačku a vše, co k tomu patří mám ráda a většinou jsme byli pozváni k hotovému. Ale věřím, že je to náročné. Díky !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA