Zajít do obchodu a koupit si mraženou zeleninu, rybí filé nebo nějaký polotovar je dnes naprosto samozřejmé. Ve 30. letech 20. století to ale byla naprostá novinka, zmrazené potraviny si poprvé mohli před 85 lety, 6. března 1930, koupit obyvatelé Springfieldu v americkém státě Massachusetts.
Pokusy se zmrazováním potravin sice existovaly už dříve, až Clarence Birdseye ale začátkem 20. století přišel na to, že nejlepších výsledků se dosáhne tehdy, je-li jídlo zmraženo rychle a na velmi nízkou teplotu. Birdseye na svůj objev přišel v Arktidě, kde během rybaření s kanadskými domorodými Inuity zjistil, že ryba, kterou chytil při extrémně nízkých teplotách a jež tak ihned zmrzla, později chutnala téměř jako čerstvá.
Po návratu do USA přišel na to, jak dosáhnout rychlého a hlubokého zmrazení uměle. Zpočátku ale narážel na nedůvěru zákazníků, první jeho firma dokonce zbankrotovala. Až na samém prahu 30. let se vše obrátilo k lepšímu a Birdseye zbohatl. Svůj patent prodal, ale nadále se zabýval jeho zdokonalováním.
Birdseye zemřel 7. října 1956 na infarkt ve věku 69 let. Jeho jméno dnes nese jedna z neprodávanějších amerických značek mražených potravin.