Dejte si chutný i zdravý
salát z čínského zelí
8. 2. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Slavíková
15.2.2015 18:14
Přidám moji oblíbenou zálivku na zelené saláty (hlávkový, ledový, mladé letní zelí ..). Žloutky ze dvou natvrdo uvařených vajec se umíchají se solí a olejem (ne olivový, je moc výrazný), přidá se citronová šťáva a lisovaný nebo utřený česnek. Vzniklá hustá emulze se nalije na nakrájený salát a posype nasekanými bílky. Citron srazí ostrost česneku a a olej dodá jemnost. Můj synek říká, že s touhle zálivkou se dá jíst i posekaná louka :-)
Eva Balúchová
9.2.2015 20:53
Udělala jsem si mísu salátu:pekin.zelí,paprika,rajče.cibulka,okurek,sýr,šunka.Myslela jsem,že si schovám na zítra,ale už je pryč.A to já sama.
Eva Mužíková
9.2.2015 19:38
Dnes jsem zkusila udělat salát podle Jitky C. Nechala jsem si ho pěkně odležet a dala večer k uzenému bůčku na prkýnku... no blaho. Ještě jsem do něj přidala semínka slunečnice a lžičku ostropestřce..
Alena Tollarová
9.2.2015 19:15
Jano, já mám taky pekingské zelí neustále v zásobě. Ale máme to rozdělené, my lidi konzumujeme řapík (nikoli řopík :)), který želví tlamička neurafne a želvička ten zbytek, jen tak ...
Jana Šenbergerová
9.2.2015 18:55
Tak nezapomeň prozradit, s čím sis ho udělala a jak ti chutnal. :-)
Jana Šenbergerová
9.2.2015 14:32
Hani, většinou míchám čínské zelí jen s jednou jinou surovinou. Uvedla jsem možnosti, kterých je určitě ještě mnohem víc. Výborné je to i s čerstvým fenyklem nebo pórkem.
Vidím, že mi tam kousek věty chybí:
V době chřipek to funguje jako prevence, obzvláště kombinace jablko - křen, jablko - zázvor, nebo jablko - česnek.
Mnozí spojují s jogurtem, majonézou nebo kysanou smetanou.
A pro zajímavost a upřesnění ještě doplňuji:
To, čemu jsme zvyklí říkat čínské zelí, je ve skutečnosti pekingské zelí (brukev pekingská). Pravé čínské zelí (brukev čínská) je v naší kuchyni méně známé. Má tmavěji zelené listy, výrazně dlouhý řapík, čepel nasazenou značně vysoko, okraj čepele je hladký. Listy vytvářejí volnou růžici, netvoří hlávku. Používá se více k tepelné úpravě.
Hana Rypáčková
9.2.2015 09:03
Ač nemíchám zeleninu s ovocem, zkusím si to zatím jen pro sebe.
Čínské zelí používám hojně a někdy o nahradím ledovým salátem.
Eva Balúchová
9.2.2015 08:48
Jani,díky za recept.Blíží se jaro,měla bych začít uvažovat nad úpravou jídelníčku.Vyzkouším.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA