Malá finta k narovnání horizontu
24. 1. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
25.1.2015 12:58
Kdyby nakoukla Eva M. a chtěla se učit..To bychom se vyřádily!!!
Já se učit chci, ale ten Zoner nemám, ale v Gimpu jsou alternativy...
Marie Bartošová
25.1.2015 12:42
Zoner sice nemám, ale oceňuji metodiku a názornost Vašeho návodu, na rozdíl od většiny odborných příruček srozumitelného i pro laika. Přeji hezký den a dobré světlo!
Zdenka Žichovská
25.1.2015 12:09
Radku, četla jsem v Zoneru o def. mřížce - hodně teoretických innformací, ale nějak jsem nepochopila k čemu je to dobré. A teď, když jsem si to prakticky vyzkoušela na jednoduchém příkladu, znovu jsem si přečetla co píše Zoner. A najednou se mi "rozsvítilo", pochopila jsem, že pomocí d. m. můžu opravit ve fotografii i drobné detaily. Ještě se to naučit.... Tak a teď honem něco sníst a jdeme na odpolední "výšlap". Přes noc hodně nasněžilo a stále padá, tak jen nahoru do lázní.
Radovan Cakl
25.1.2015 11:51
Záleží na hustotě mřížky a trpělivosti při práci. Takže z jakékoli postavy se dá udělat manekýna, nebo manekýně udělat neforemný zadek, hrbatá záda, vykulené oči, odstálé uši a pod. Záleží jen na tom, zda to někomu stojí za tu námahu. Mně prozatím ne ;-)
Radovan Cakl
25.1.2015 11:27
Zdeni, hlavní použití má deformační mřížka i při úpravě fotek modelek a hereček pro módní magazíny. Schválně porovnej: http://www.super.cz/322612-sama-fales-jak-se-slavna-modelka-prezentuje-a-jak-ve-skutecnosti-vypada.html. To je ukázka možného použití mřížky profíkem.
Zdenka Žichovská
24.1.2015 21:26
Konečně vím k čemu je ta deformační mřížka užitečná. Návod je stručný, jasný, jednoduchý a vychází z praxe, to mi vyhovuje. Hned jsem to vyzkoušela –trochu jsem měla problém s hledáním příslušných tlačítek v 17ce, ale zvítězila jsem. Radku děkuji, jsi jednička
Dana Kolářová
24.1.2015 20:01
Pane Cakle, funkci narovnání horizontu jsem v jednoduchém Zoneru našla, ale přece jen přes všechna ale…, které mě jako amatérku často provází, budu se snažit držet aparát rovně. -))
Radovan Cakl
24.1.2015 19:49
Díky všem za ohlas. Soňo, já mám všechny články také ve wordu v PC, ale jinak je všechny najdeš na hlavní liště pod záložkou Zábava, složka Fotografování
Soňa Prachfeldová
24.1.2015 17:45
Radku, je vidět, jak jsi trpělivý a hodně studuješ , budu si to ukládat, jsou to cenné rady, díky. Ještě nejlepší - vytvořit kolonku na i60 a tady študovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA