Poněkud neobvykle využívám rubriku "Můj fígl" v naději, že zde získám radu, jak se vyvarovat světlých chlupů na veškerém černém oblečení, které vyjmu z pračky. Mám pejska v bytě, a přes veškerá intenzivní vysávání i každodenní česání nejvyhlášenějšími kartáči, kde reklama slibuje odstranění 80% línajíci srsti, jsem vždy zklamaná. Ví někdo jak na to?
Prosím váš fígl: jak se zbavit bílých chlupů na černém oděvu?
30. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Táňa Tomková
25.5.2016 21:55
Pokud ještě nemáte řešení, tak zde je: http://hobby.idnes.cz/zvireci-chlupy-z-obleceni-odstranite-vychytavkou-je-houbicka-na-nadobi-13h-/hobby-domov.aspx?c=A090605_160251_hobby-domov_mce. A hlavně ukládat do skříní věci obrácené rubem navrch.
Zdenka Jírová
23.1.2015 00:15
Mám bílou kočku. Zodpovědně prohlašuji, že zbavit se bílých chlupů nejen na černém oděvu, nelze. Byť mám artrózu v kolenou, 2-3x týdně lezu po podlaze s tvrdým kartáčem a kartáčuji bílé chlupy z koberce. Ničím jiným se to nedaří, vysavači se vysmívají, tak už se ani nesnažím staříka zaměstnat. Nacházím je i tam, kde by být neměly - na stole, za knihovnou, na televizi. A tak běhám denně po bytě jak dostihový pes s prachovkou v zubech a snažím se je pochytat. Vím, že můj boj nikdy neskončí a je předem prohraný. Ať žijí naši chlupatí miláčkové!
Eva Mužíková
30.12.2014 23:28
Jani, jestli dobře čtu, tak Vám jde o to, jak zbavit línající srsti Vašeho psa. Já používám takový spec. kartáč - zn.furminátor. Je to takový velmi hustý "hřeben", vypadá jako autoškrabka na zamrzlá okna. Vyčesává i tu nejjemnější a odumřelou srst. Nevím zda hledáte tuto radu,....... Izolepa na odstranění chlupů z ošacení jak píše Hanka je super pomocník také to znám...
Marie Seitlová
30.12.2014 21:43
V Ikei mají kulatý kartáč, který má místo štětin lepící kotouč a tím se dají chlupy odstranit. Vnučka ho používá na odstranění chlupů na oblečení od bílého koně. Stojí asi kolem 20,-
Zuzana Pivcová
30.12.2014 21:22
Já neznám fígl, ale opravdu ten zvláštní "kartáč", který jedním směrem chlupy opravdu sbírá a druhým směrem se z něj dají sundat. Ničím jiným kočičí chlupy z oblečení i z pelíšků neodstraňujeme. Nejsou to štětiny, jen takový jakoby sametový stěrač na držadle.
Hana Rypáčková
30.12.2014 18:40
Můj pudl sice chlupy nepouští, ale když ho chovám, mám černý kabát taky s chlupama.Beru širokou isolepu ,namotám ji na ruku lepem nahoru a ťufám na kabát, pak i hladím a chlupy seberu,stejně i vlasy...Ty kupované válečky mi taky nevyhovují...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem