Kdeže letos houby jsou,
že stále u nás nerostou
nejspíš ještě na „houbách“
toulají se na cestách.
Ach jo!
Houbařská sezóna někde začala, někde probíhá, někde pomalu končí. Jen u nás nekončí neboť ani nezačala, podhoubí je příliš poničené suchem. Ani dnešní návštěva lesa, ač nastal úplněk, změnu nepřinesla a nezbývá než vzpomenout na předchozí roky kdy i nás postihla „nadúroda“ a připomenout některé recepty již na i60 vložené. Houbová pomazánka; Houbové karbanátky; Bramborový houbovec; Houbový kuba; Zapečené těstoviny s houbami; Zapečené brambory s houbami; Moje prázdniny: Pikantní houbová žemlovka. Přesto mám pro vás všechny, kterým byly dary lesa dopřány v hojné míře, recept na výbornou chuťovku. Vyzkoušejte a ochutnejte.
„Babky“ a plněný lilek
Ingredience
1lilek
1kuřecí prsa
misku "babek"
lžíce oleje, 1 cibule
1 vejce
4 plátky sýra
2 stroužky česneku
sůl, pepř, grilovací koření
Postup
Vydlabanou dužninu z rozpůleného lilku, kuřecí prsa a houby nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, ostatní suroviny, ochutíme a nakonec přidáme vejce. Chvíli podusíme a naplníme lodičky lilku. Podlijeme trochou vody a lžící oleje a dusíme 45 minut. Zhruba 5 minut před dokončením poklademe sýrem. Podáváme s chlebem nebo s rýží a zeleninou. A je to mňamka.
Dobrou chuť.
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |