Vánoce jsou za rohem. A mě napadlo, že v diskusi pod tímhle příspěvkem bychom si mohli dát hezké tipy na provonění nadcházejících svátků.
Za sebe tvrdím, že nejvíc Vánoce provoní cukroví, právě vytažené z trouby. Pečete? Já moc ráda a každý rok zkouším něco nového. Loni to bylo Masarykovo cukroví (z časopisu Albert?).
Suroviny:
180g vlašských ořechů
300g hladké mouky
200g másla
100g cukru krupice
1 vejce.
Na obalení: 100g cukru moučka a 1 vanilkový cukr
Ořechy se nasekají a vše se spojí do těsta. Z těsta se vytvoří válečky a nechají v lednici přes noc. Pak se krájí na kolečka cca. 3 mm. Pekla jsem v troubě 160st. cca 8-10 min. Hned po vyjmutí se horká kolečka obalují.
Krásně provoní i Purpura a František na kamnech. A čerstvé jehličí! Alespoň ve váze.
Rozdělí se někdo o svá voňavá tajemství?