Ač jsem nikdy neměla to štěstí se do Kanady podívat, moji přátelé tam byli na studiích a přivezli krom spousty zážitků i tento moc chutný recept. Pokud vás osloví, tak vyzkoušejte.
Kanadské kuře
Ingredience:
1 celé naporcované kuře,/nemusí být celé kuře, ale mohou být i různé části, jak má každý rád/
1hrnek nakrájené cibule
1 hrnek kečupu
1/8 másla
1 lžička kari /dávám rovnou lžičku/
1 lžička octu
1-2 lžičky cukru krupice vrchovaté
2 lžičky worcesteru
1 lžička soli /dávám o trochu méně, když, tak dosolím v závěru/
½ lžičky pepře
Postup: Naporcované, lehce osolené kuře,nebo jiné části dáme na másle péct. Kdo má rád, může péct na oleji.
Mezitím všechny ostatní přísady/cibule – pepř, jak jsou shora uvedeny/ za stálého míchání povaříme v kastrůlku asi 5 až 10 minut. Počkáme, až směs zhoustne a ingredience se propojí. Směs v závěru pečení přidáme k masu a lehce dopečeme 5 až 10 minut. Troubu vypneme a necháme ještě lehce dojít.
Asi v půlce času pečení přidám ke kuřeti na hrubo nakrájené žampiony nebo hlívu ústřičnou, možno i obojí. Když rostou houby, tak zajisté ty z lesa jsou nenahraditelné. Teprve jakmile houby změknou, přidám uvařenou směs z ostatních přísad.
Nejlepší je kanadské kuře s novými vařenými bramborami a bílým vínečkem.