Švestková povidla
FOTO: autorka

Švestková povidla

9. 9. 2016

Na švestková povidla budeme potřebovat: 3 kila švestek, 1 kilo cukru krupice, 200 ml octa.

Postup:

Švestky opereme, necháme na utěrce oschnout a pak je vypeckujeme do nerez hrnce. Vypeckované švestky zasypeme cukrem a nalejeme ocet. Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme do druhého dne odležet.

Švestky pustí spoustu šťávy, zase promícháme, dáme na sporák na větší stupeň ( na el.sporáku jsem vařila na 4 ) a za občasného míchání vaříme 1 hodinu. Snížíme teplotu ( na el sporáku jsem vařila na 1 ) tak, aby se švestky probublávaly. Přikryjeme poklicí a pak už si hrnce 3 hodiny nevšímáme.

Přiznám se, že jsem měla obavy z toho, že když švestky nebudu míchat, tak se připálí a hrnec se bude muset vyhodit. Nic takového se nestalo, byla jsem překvapená, když jsem po 3 hodinách viděla výsledek. Horká povidla nalejte do vyhřátých skleniček, uzavřete a na 5 minut otočte.

Postup jsem nafotila, tak neváhejte a vařte! Švestek se letos urodilo hodně, takže dnes jsem si košík švestek ještě natrhala, a když se mi první várka povedla, tak se pustím do druhé varianty, místo octa dám citronovou šťávu, přidám stejné množství cukru, lžičku skořice a deci rumu!

 

 

recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 43. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.