Řízky jistě všichni znají a bez problémů je umí připravit. Ale znáte řízky s jogurtem?
Ingredience:
8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti
Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její "suchost" nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po "jogurtové" úpravě šťavnaté, výborné.