Je libo něco dobrého ke kávě? Zkuste Tutti frutti řezy.
Ingredience (na 12 řezů, příprava 20 minut, tuhnutí 1 hodina)
340g ovesných vloček, 35g strouhaného sušeného kokosu, 2 hrsti sušených meruněk nasekaných, 165g rozinek, 1 malý sáček lískových oříšků - nasekaných, 2 hrsti dýňových semínek, 80g másla,450 ml medu, mléko nebo jogurt
Postup
1. Vločky a kokos promíchejte v míse. Přidejte meruňky, rozinky i dýňová semínka. Máslo i med dejte do malého rendlíku a za stálého míchání přiveďte do varu. Vařte 5 minut. Pozor: směs hodně prská.
2. Horkou směsí másla a medu přelijte sypkou směs a dobře promíchejte vařečkou. Pak směs přendejte na plech vyložený pečícím papírem a přitlačte ji ke dnu. Zakryjte archem pečícího papíru a znovu důkladně přitlačte.
3. Plech dejte na hodinu do ledničky, aby vše krásně ztuhlo. Těsně před podáváním nakrájete plát na čtverečky a servírujte jako svačinku, ideálně se sklenicí mléka. Řezy uchovávejte raději v chladničve.