Přehled posledních diskuzních příspěvků
Otesánek v Luhačovicích
Zuzana Pivcová 7.8. 08:21
To je tedy gól, tahle tragikomická historka. Ale chamtivé žrouty bez dalších zájmů jsem zažila i při některých pobytových zájezdech v cizině. To byly chvilky, kdy bych k té výpravě raději nepatřila.
Jsem trošičku smutná
Jitka Chodorová 6.8. 21:11
Nino ,moc hezké,i když trochu smutné,ale to se dalo čekat už z titulu básně,
kdo vlastně takhle ještě krásně nesmutnil?Snad nikdo,děkuji.
Uhýbejte.... Aha, Blesk!
Jiří Libánský 6.8. 15:48
Jasná myšlenka, dobře zpracovaná odpovídajícím veršem. Jste na své parketě Herone. Dobrý je to.
Západ a východ slunce
Jitka Chodorová 6.8. 13:43
Zuzko,tohle je opravdická bomba,jste úžasná,děkuji!
Vůně a chutě nedělní
Zuzana Pivcová 6.8. 10:47
Pravda dokonalá i v přeneseném smyslu, něco nám nevoní, nejde pod nos, nemůžeme to ani cítit, nepřijdeme tomu na chuť, a naopak. Je fajn, že jste to tu s osobním zapojením v závěru všechno takhle hezky shrnula.
Od ucha k uchu
Zuzana Pivcová 6.8. 10:39
Znala jsem, Hani, taky takový typ lidí, hřmotných srandistů, málem až netaktních hulvátů. Mě měli za skleníkovou kytičku. Pak jsme si to ale nějak vyříkali, z mé strany hodně drsně a od huby, a bylo dobře. Oni totiž tak mluví i o sobě. A slova jsou jen slova. Je důležité, co mají uvnitř. Pobavila jste mě jako vždy svým humorem.
Jak jedno potvrzení zmařilo cestu do NSR
Zuzana Pivcová 6.8. 08:03
Mně stačili východoněmečtí celníci, protože na Západ jsem nesměla. Ale při cestách z Berlína jsem zažila i cestující ze Západu. Asi o tom taky krátce napíšu. Hezký den, pište dál o cestách.
Předtucha
Zuzana Pivcová 6.8. 07:59
Ano, ano, Vendulko, intuice. Mé sestře bohužel padají ve snech předem letadla.
Špagátková polívka
Zuzana Pivcová 6.8. 07:55
Pobavila jsem se, Růženkio, a vzpomněla si, jak jsem kdysi striktně dodržovala všechny pokyny v receptech a netroufla si improvizovat. Někde bylo, že se vaří v kastrole a já se bála vzít hrnec. Sestra mi tehdy řekla: Tam snad kdyby bylo, že máš s kastrolem obíhat kolem baráku, tak to uděláš!
Čekání
Jiří Libánský 5.8. 19:43
Líbí se mi společná cesta kolejí. A hlavní myšlenka celkově je vynikající. Ale krásné myšlenky a obsah máte ve všech básních.
Verše, které volně a snadno při recitaci nesplývají se rtů, to jsou však ptáci s pochroumanými křídly.
Dívka i žena
Jiří Libánský 5.8. 19:22
I volný verš má svá pravidla. Tato báseň má však tak silný obsah, že si čtenář ani neuvědomí jejich absenci.
Nostalgie
Jiří Libánský 5.8. 18:14
Je to velmi všeobecná myšlenka zpracovaná v celkem nezajímavém sylabotonickém prozodickém systému verše, i když jste ho složila až neuvěřitelně dokonale. Myslím, že umíte mnohem víc. Např. nádherné "Ráno" a nebo i silné "Světlo pro tebe" .
Změna je život aneb V nouzi poznáš přítele
Růžena Antlová 4.8. 04:42
ˇŽivot píše romány a ten váš příběh se šťastným koncem jste popsala moc hezky.
Vídeňské překvapení
Zuzana Pivcová 3.8. 07:53
A co kdyby už Vilda odešel a přišel Zdeněk? František, který také vypráví ve 3. osobě, je více všeobecně povídkový. Ve Vašem vyprávění jsou jednoznačně cítit jen Vaše prožitky. Zkusíte to?
Štěstí
Jitka Chodorová 2.8. 16:19
Zuzko,jako vždy krásné,jen ten název byl dala asi jiný,třeba
"Střípky",ale je to jen moje představa,tak hezký den!
Ulice
Zuzana Pivcová 2.8. 11:52
Také jsem měla pořád touhu proniknout do "našeho" domu i bytu, až jsem to uskutečnila. Jsem ráda a tím jsem tu vzpomínku uzavřela. Děkuji za další shodné pocity a myšlenky, Jitko.
26 hodin bez tebe
Zuzana Pivcová 1.8. 15:25
Tak to jste mě. Růženko, dostala už podruhé za sebou. Napřed s rakví a teď s nemocným miláčkem, než mi zapálilo, o čem píšete. No, já jsem si dávala před dvoutýdenní dovolenou předsevzetí, že na internet ani nekouknu, pak jsem ale kvůli i60 táhla notebook s sebou. Bylo to od Vás vtipně zkoncipováno!
Proměny nejen všedního dne
Jiří Libánský 1.8. 12:37
Moc hezky jste vytvořila romantickou atmosféru a nakonec do ní zasadila hezkou chvíli s milovaným člověkem. Povedené. Jen jsem se zaškobrtl při čtení na neběžném slovním obratu "bere ono" a musel se zastavit abych si uvědomil smysl věty. Myslím, že třeba "den bere si ho ku pomoci" by víc odpovídalo současnému jazyku. Možná je to krajová záležitost.
Báseň se mi líbí. Romantiku já rád. :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.