Přehled posledních diskuzních příspěvků
Prý rostou podle měsíce
Zuzana Pivcová 27.9. 13:41
Věruš, Měsíc má u mě a i u jiných, jak jsem četla, mimo jiné i vliv na zadržování vody v těle a celkové tloustnutí, na lepší či horší spánek, na lepší či horší snášení operací a celkovou hojivost atd. Určitě mě někdo rád doplní. Ale houby při luna nuova bych si dala!
Tajenka
Jarmila Peerová 25.9. 21:23
Jituško,kam chodíš na ty nápady ?Ta Tvoje múza je opravdu šikovná,napsat básničku jako tajenku,to je prostě super...
Andělé
Nina Šachová 25.9. 09:31
Je to tak, přátelé, Vendulku potkáte, promluvíte s ní a ona okolo sebe šíří moc příjemnou náladu, hezky se s ní o těchto věcech povídá.
Cesty
Jarmila Peerová 24.9. 21:19
Je vidět,že jsi moudrá žena a dobře Jituško víš,že cesta k srdci bývá někdy naprosto neschůdná,vidíš její cíl,ale nikdy ho nedosáhneš,když po té cestě kráčíš sama...Tobě ale bych moc přála,abys došla a byla vlídně přijata....
Jaká je cena stárnoucí ženy?
Zuzana Pivcová 24.9. 07:47
Možná se teď některé z vás na mě budou zlobit nebo řeknou, ať nemluvím do něčeho, co neznám. Ale mám z mnoha případů pocit, že si rodiče takhle své děti naučili. Chodí si jako důchodci přivydělat, dokonce si vezmou půjčku, šetří na sobě, a ty peníze dávají dětem a vnoučatům. Proč? Něco jiného je dárek nebo nějaký mls, vstupenka někam, ale pořád a pořád podporovat? Dali jste jim dar největší, život, vychovali jste je, připravili na život vlastní. Pokud si nenavykli brát plnými hrstmi už v mládí, a to naprosto samozřejmě, jako by to byla povinnost rodičů, neodloží vás pak, když už pro ně tolik nemáte, jako nepotřebné. Mám spolužačku, které teď zemřela v 86 letech maminka. Až na několik posledních týdnů, kdy po mrtvici už potřebovala odbornou péči, žila u dcery, stýkala se s vnoučaty, pravnoučaty, denní chod tam byl naprostou samozřejmostí a všichni věděli, že už od ní žádnou podporu nemůžou očekávat. Ale byla jejich, s nimi. V Řecku a myslím i v Itálii, Věrka mi to potvrdí, jsou staří lidé obklopeni rodinou až do smrti. Já jsem se starala, když jsi byl malý, teď se staráš ty a pak zase někdo o tebe. Že to tak u nás moc není? Bohužel.
Žít rád a mít rád
Jarmila Peerová 24.9. 07:01
Dojemné,cítím za slzami smutku naději ,moudro a hloubku života...pěkně jste to napsala...
Pavouk
Hana Práglová 23.9. 22:51
Tak to tě tedy fakt obdivuju!!! Já taky skoro denně jezdím. S manželem.Na kole.!!! A při opravě našeho věžáku jeden z dělníků manželovi kolo odcizil..Ještě,že to nebyla taková super motorka.Bolelo by nás to určitě víc.
Báseň pro Amálku
Zuzana Pivcová 23.9. 18:53
Vy do těch romantických veršů, které tu jsou kolem, hodíte pěkně humornou nadsázku, ale to je správné, od všeho trochu!
Koho to zajímá
Jarmila Peerová 23.9. 12:40
Proto asi Bůh stvořil babičky a dal jim nejen láskyplné srdce,ale i dar poslouchání.V dnešní době neklidu a stresu,jsou babičky pro vnoučky nezastupitelné..Jen se o tom málo mluví....a Tobě by se Jituško nemohlo dostat většího ocenění,něž ta věta od vnuka...jste prostě prima dvojka...
Rujana mě po 44 letech uvítala lijákem
Věra Sehnalová 23.9. 10:45
Zuzanko,obdivuji tvou odvahu a chut cestovat timto zpusobem a dekuji za zajimavou a poutavou reportaz.
Dialog o věcech smutných i veselých
Jarmila Peerová 23.9. 08:23
Ráda bych jen dodala,že druhou členkou dialogu byla moje kamarádka Jituška Chodorová,které děkuji a která je "spolupachatelkou ",tohoto našeho rozumování....
Válka na Balkáně, Gorbačov na dače, teta a moje dovolená
Hana Práglová 22.9. 21:46
My jeli do řecké Leptokárie asi o pár let později.Lehátkovým vagónem.Paráda.Doma jsme nastoupili,vagon v určitých místech byl přesunut na jiný vlak a jelo se dál.Válka pomalu končila a my zažili chvíle,kdy v Jugoslávii do vlaku-(a snažili se i do našeho vagónu )nakládali těžce raněné lidi.Silný,nezapomenutelný zážitek,který bych už nikdy nechtěla prožít!!!
Loučení s létem
Jarmila Peerová 22.9. 18:09
Máš pravdu Jituško,jako ptáci musí odletět,,muselo odletět i léto.Snad podzim bude k nám milostiv a ještě dlouho nás bude obšťastňovat svým babím létem...pěkně jsi se rozloučila.
Lednicko - valtický areál
Alena Vávrová 22.9. 14:31
Paráda, Haničko, výlet i Tvůj cestopis - no jako vždy. Patřím mezi ty, kteří by se tam taky ještě (jednou) rádi podívali - neb Morava, krásná zem. My jsme jeli s klubem na výlet ve čtvrtek a taky paráda - počasí i památky. Ala
O numerologii, vzkazech andělů strážných a víře
Zuzana Pivcová 22.9. 07:27
Pocitově s Vámi souhlasím, i když nejsem na takové duchovní úrovni jako Vy. Věřím ale v nejvyšší spravedlnost a pomoc. A ta funguje pro všechny, jedno, jestli je dána "profesorovi na vysoké" nebo "žáčkovi ze školky". Každý tu jsme na nějakou službu a podle toho se máme i sami vnímat, brát se jako fakt a mít se rádi. A k Bohu přistupovat doslova nazí. S naprostou přirozeností a poctivostí: Tady jsem, nevím si rady, pomůžeš mi? Nebo: Mám takovou radost, moc Ti děkuji. K tomu nevede žádný kostel a nařizované pokyny, které mnohdy spíš zastrašují než povzbuzují. A věřím, že ve své přirozenosti najdu tam Nahoře větší odezvu, než když se budu na všechny jenom usmívat, že je jako bližní hrozně miluju a posílám jim spoustu lásky, a budu jen ta skromňoučká křesťanka, abych toho náhodou nechtěla moc. Věřím, že mi rozumíte.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.