Přehled posledních diskuzních příspěvků

Černý a bílý

Jiří Libánský 24.1. 17:51
V oranžové když někdo chodí je to barva mládí. Protože se k černé hodí dobře nám to ladí. :-)

Regulace činží končí, stát zveřejnil mapy nájemného

Zdenka Karumníková 24.1. 13:40
mapa nájemného : http://www.mmr.cz/cs/Stavebni-rad-a-bytova-politika/Bytova-politika/Prechod-na-smluvni-najemne/Mapa-najemneho

Planeta se otepluje rychleji než v minulosti

Zdenka Karumníková 24.1. 13:27
Nemyslím si, že my něco pumpujeme do atmosféry. Každoročně hoří miliony hektarů lesů, probouzí se sopky. Zde uniká nejvíce kysličníku uhličitého a dalších jedů.

Aktivní senioři podporují spíše Schwarzenberga

Jiří Libánský 23.1. 23:09
Lidé poznají, kdo je slušný člověk a kdo jen velkohubý mluvka, který jen slibuje a dokonce vědomě lže. A právě starší lidé mají dostatek zkušeností, aby to poznali a jsou také citlivější na vnímání morální úrovně.

Trampoty s digitálkami

Jarmila Peerová 23.1. 15:33
Pěkná vzpomínka,dnes by se dalo říci humorná,ale byla to tvrdá realita.I já mám několik příhod,kdy mi na hranicích do NDR nebylo zrovna do smíchu a to jsem nic nenapsaného nepřevážela.I tak jsem si pod přísným dohledem celníka připadala velmi zranitelná,zvláště,když řekl :Vystupte si....děkuji za připomenutí.

Vzpomínat?

Hana Procházková 23.1. 13:12
Díky, Zuzko, že svými verši vždy "dáváš naději" - všechno přebolí.... Obdivuji i šíři zveršovaných námětů. A tentokrát vyslovuji velký obdiv i tomu, kdo krásně doplňuje verše po výtvarné stránce ! Opravdu to již na sbírku - zatím jen moji soukromou.

Jak rozumět

Jaroslava Handlová 22.1. 18:57
... já se snad již ani nesnažím nikam drápat, ale myslím, že při některých krocích světa je lepší chrápat, neboť to opravdu často nelze chápat. Paní Zuzano, Vaší poezii rozumím a ztotožňuji se s ní.

Vážně ne

Jiří Libánský 21.1. 23:56
To je síla života, že? Ta poetická Zuzana je v tomhle jak buldozer. A stále se jí to dokonale rýmuje.

Co znamená

Jiří Libánský 21.1. 23:52
to je tak nádherné...... jestli něco čtu se zavlhlýma očima, tak takovouto Zuzany poezii.

Chytám se

Jiří Libánský 21.1. 23:47
Zase nový pohled na něco, co asi všichni známe, ale potřebujeme někoho vnímavého, kdo nám to připomene, abychom si to uvědomili. Když nám to připomene takto hezky a poeticky, to musíme poděkovat.

Kočičí povídání

Jarmila Peerová 20.1. 19:18
S chutí jsem si Olinko přečetla Tvé kočičí povídání a jako " kočičí máma " si to dovedu představit.Jen tu ránu do hlavy nezávidím,ale vzpomínáš na Lumpíka s láskou,takže vše bylo jistě rychle odpuštěno...jako vždy jsi to napsala moc pěkně...díky

Bez ohlížení

Olga Štolbová 20.1. 18:26
Jitko,moc hezké,takové ohlížení je někdy příjemné. Tobě se to podařilo.Díky

Stojím tu

Jitka Chodorová 19.1. 10:48
Tak toto se mi Zuzko moc líbí,cítím to stejně,jen bych to asi neuměla tak pěkně napsat,díky.

Našla jsem

Jiří Libánský 18.1. 20:35
Jednoduché prosté myšlence jednoduchý verš prostě sluší.

Je to troufalé?

Hana Procházková 18.1. 16:33
Je to troufalé,nezvyklé i bláhové - ale krásné a dělej to dál, Zuzko!

Primulky: kousek jara uprostřed zimy

Olga Štolbová 17.1. 22:04
Také se celou zimu těším na jaro a tys mi ho,Jitko, trochu přiblížila a máš pravdu,zítra si půjdu koupit nějaké živé kytičky,ať mám kousek jara doma.Dík

Kdy zase

Jarmila Peerová 17.1. 18:14
Myslím,že jste se správně Zuzko zeptala i " našimi ústy ",kdy zase...Ale chce to jen trochu trpělivosti a dočkáme se,jara určitě,a snad i něčeho dalšího a milého...básnička se vám povedla,chce se říci,jako vždy..díky,je v tom očekávaní i naděje.

Česká republika patří mezi nejsvobodnější státy světa

Zuzana Pivcová 17.1. 15:55
To mi s prominutím připadá úplně debilní, zaprvé, kohopak se ta "renomovaná" americká organizace ptala na názor, poslanců nebo nějakých vládních médií? Zadruhé, míra svobody nespočívá jen v tom, že si někdo někde stoupne a vykecá se a zanadává si, jako u Hyde Parku, a rovnou ho nezavřou, ale především v tom, že ten názor také někdo slyší, vezme na vědomí a něco s ním dělá. A pokud je to myšleno tak, že si každý s absolutní "svobodou" a patřičnou dávkou egoismu razí jen to svoje, pak je tu taková bezbřehá anarchie, jaká tu momentálně v tom našem nejsvobodnějším státě je. Naštvalo mě to, i když jinak se snažím tyhle kategorie žití ignorovat. Omlouvám se.

Uprostřed zimy

Jitka Chodorová 16.1. 19:42
To je moc pěkné,docela ti ta změna tématu svědčí,potom,že náladovky neumíš,ale tak trochu jsi mě sebrala titul básničky,to ale nevadí,báseň je milým zimním pohlazením.

Před 44 lety se v Praze upálil student Jan Palach

Zuzana Pivcová 16.1. 14:20
Čin Jana Palacha, který byl vysokoškolák o rok starší než já, jeho umírání, smrt a pohřeb je něco, co ve mně hluboko zůstane do konce života. I to, jak se začala jeho oběť překrucovat, jak policajti hlídali jeho hrob na Olšanech, věčně plný květů, jak ho nakonec zrušili a s ním i sousední hroby, aby zahladili stopy, kde se hrob nacházel. Je to stejně smutná kapitola v našich dějinách jako pronásledování našich západních zahraničních vojáků z 2. války.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.