Přehled posledních diskuzních příspěvků

Soňa Kodetová: Žiju jinak, ale Jiří je stále se mnou

Irena Čičmanová 5.2. 19:54
p.Soňa Kodetová, ste super žena, nápad - Klub tretieho tisícročia s ideou celoživotného vzdelávania je ohromná vec, ktorá Vás napadla. Želám stály entuziazmus a zdravie, samozrejme

Jak se lidé vnímají

Jana Veselková 5.2. 09:25
Přiznám se, že jsem nikdy nevěřila na "nadpřirozené síly", na léčitele jsem pohlížela s despektem, protože jsem dobře znala příběh zanedbané péče, kdy se pacient - můj velmi dobrý známý - nechal léčit nějakým šarlatánem a dopadl velmi špatně. Nebyla jsem ani typ, který by věřil na osud, necítila jsem pozitivní energii, přenášenou médii. Až teď v pozdějším věku si začínám o "věcech mezi nebem a zemí" trochu více přemýšlet. A díky vám je možná začnu i více chápat a vnímat. Díky, vaše příspěvky jsou velmi dobré, těším se na další. Jana

Potkám tě

Jitka Chodorová 4.2. 16:11
To sem mi moc líbí,potěšila jsi mě Zuzko.Díky.

Vše začíná myšlenkou

Zuzana Pivcová 4.2. 15:03
Myslím, že lidi v nenáladě dokážou jít v myšlenkách silně proti sobě, někdy téměř do sebedestrukce. A pak se zase zahrnují sebelítostí, proč zrovna já, co jsem komu udělala, proč mě nikdo nechápe a nemá rád. Pro mě je navýsost důležité být sama se sebou v souladu. Nepřemýšlím, jestli se mám ráda nebo nerada, ale snažím se vyhnout věcem, o kterých cítím, že mi nejsou po chuti. A když už něco takového dělat musím, tak se snažím intenzitu toho, co se mi nelíbí, eliminovat na minimum.

Toulání v mezičase

Jarmila Peerová 4.2. 10:43
To je moc krásně napsané i když cítím ten velký smutek.Prý je jistota lepší než nejistota,ale někdy méně vědět,znamená méně se trápit.Proto je lepší žít přítomností a radovat se z milých drobností a to,co zavál čas,nechat s nadhledem zaváté,i když to bývá těžké...Básnička ale moc povedená,děkuji...

Před rozedněním

Jitka Chodorová 3.2. 09:37
Tak Zdeňku,toto je dost dobrý,potěšil jste mě.Díky

Únor

Jarmila Peerová 1.2. 13:43
Pravdu díš Jituško,únor je tady a také více světla a naděje,že se nebude " dlouho " zdržovat a snad bude k nám dobrý.Napsala jsi to pěkně,tu předjarní náladu beru už dnes....díky

Zimní menu

Nina Šachová 1.2. 12:17
Dano, přesně jste ve svém povídání vystihla zimní atmosféru s knížkami všeho druhu. A protože jsou knihy dnes velmi drahé, ráda se probírám maminčinou obsáhlou knihovnou a ráda se vracím znovu a znovu ke svým oblíbeným titulům, byť několikrát přečteným. A také ráda vařím. Jsem sama a dělá mi potěšení o víkendu vařit a péct pro své děti, nabaštíme se, popovídáme a zima lépe uteče. A tak jako tenkrát maminka, i já už dnes dokážu z ničeho nebo opravdu z mála, uvařit dobré jídlo. Kdysi jsem nechápala, z čeho to maminka vůbec vykouzlila, peněz moc nebylo a nám chutnalo. Tak i já jsem se dostala do věku, kdy se mi vybavují maminčiny zapomenuté recepty, které nám tolik chutnaly. A snažím se je předávat zase dál. Díky za tohle zimní zastaveníčko. Mám je též moc ráda.

Místa pro básníky

Zuzana Pivcová 31.1. 14:27
Tvoje místo na básnění je taky tady, Jíťo, tak je dobře, že ses zase ozvala. Nejvíc se mi líbí začátek, to už po několikáté. Ale celkově máš klasicky dobrou myšlenku a schopnost ji ztvárnit.

Zvolna

Jiří Libánský 30.1. 15:06
Tuto báseň bych řadil mezi vrcholná díla z tvorby Zuzany.

Obraz

Nina Šachová 30.1. 14:08
Přesně tak to v životě bývá, Zuzko, krásně zobrazeno v básni.

Ven do té sloty

Nina Šachová 30.1. 10:56
Povedená, skvěle padnoucí básnička do dnešních dnů. Príma.

Překvapení: nejlepší hotely mají Drážďany, nejhorší jsou v Londýně

Zuzana Pivcová 28.1. 13:04
Můžu potvrdit, že v Drážďanech jsem bydlela v báječném hotelu na pěší zóně Prager Strasse, zatímco v Londýně také celkem v centru v malinké úzké "špeluňce", menší a horší hotelový pokoj jsem nikde nezažila.

O rybách a vesničce, kterou nám zbourali

Jarmila Peerová 28.1. 09:33
Tento Váš článek,Vaše krásné vzpomínání jsem si našla prakticky po roce od jeho napsání a chci Vám za něj poděkovat.Je mi to velmi milé a blízké a vyvolal jste ve mě podobnou vzpomínku,kdy jsme chytaly,jako malé děti v potoce raky,u milované babičky na jihu Čech.Škoda,že jste už nic dalšího,kromě " obilí " nenapsal,čte se to báječně.Ráda bych si přečetla i další...ale i tak díky za příjemnou chvilku..

Protože

Jiří Libánský 27.1. 23:47
Umíš to napsat tak krásně.

I ty ji znáš

Jiří Libánský 25.1. 21:05
Báseň psaná v "moll" a zajímavě frázovaná. Dodává to údernost. Příliš rozjásaná není.

Těším se

Nina Šachová 25.1. 17:51
No to je krásně roztomiloučké, až jsem se zasnila a to jarní vlání přímo z těch veršů cítila. Takové básničky rozněžní a navodí krásnou atmosféru. Díky.

Chvála vína

Zuzana Pivcová 25.1. 12:22
Oslavná báseň se líbí dokonce i mně, pivařce!

O tom to není

Jiří Libánský 25.1. 07:53
Hodnotný text a dobře zvolená i maximálně využitá struktura básně tak, aby zůstala zachována jeho výstižnost. Na působivosti dodává básni projevená otevřenost, která je na znatelném silném emočním základě.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.