Přehled posledních diskuzních příspěvků
Vyrobte si sněhuláka bez sněhu
Hana Práglová 14.2. 19:39
Kdo si hraje,nezlobí!!!A je dobře, že si stále dokážeš něco zajímavého vymýšlet.
Vezmi svůj kříž...
Jiří Libánský 14.2. 01:08
Báseň je pěkná, dobře napsaná s velkou hlubokou myšlenkou. Ale hovoří o našem životě jako o utrpení od narození k smrti. O strastiplné cestě, kde jen Ježíš je nám jediným utěšitelem. Nesouhlasím s tím. Jsme zrozeni k radosti. Utrpení je nám dáno jen v nezbytné míře tolik, kolik je nám ho třeba pro očištění a kultivaci duše v tomto životě. Někomu více, někomu méně. Utrpení nám ale rozhodně není dáno proto, aby naplnilo náš život a dalo mu smysl.
Dagmar Březinová: Nikdy neříkám, že něco nejde
Irena Čičmanová 13.2. 21:03
Mimoriadne povzbudzujúci diskusný príspevok. Byť s vami v nejakej forme kontaktu by bolo úžasné. Robím ako samouk angličtinu, píšem literatúru, všetko k ničomu, ale veľmi mňa to baví. Smutné je, že ďalšie záujmy musím vyradiť, dokonca i koncerty, lebo opatrujem 85 ročnú matku, zavalenú depresiami, ktorá je chorá ak idem čo len na nákup, teda kontakty minimálne. Musí mňa len tešiť, že je pri mne šťastná, to mi dodáva chuť do života. Áno, dá sa niekedy vybrať aj z teoreticky ničoho, Srdečne pozdravujem, želám spoločnosti i60 mnoho životnej šťavy Irena
Když... tak písknu
Jitka Chodorová 13.2. 16:24
Teda Zdeňku,vy jste se dal na úplně jinou básnickou cestu,doufám,že to Valentýnem neskončí,byla by to škoda,my děvčata toto ráda čteme.Díky.
Šlépěje otce zakladatele
Olga Štolbová 13.2. 09:29
Myslím,že kronikáři to nemají lehké nikdy,ale je to
opravdu záslužná práce.A někdy se dojde k neuvěřitelným
příběhům,tak jako u Vás.
Krušnohoří
Jitka Chodorová 13.2. 09:01
Krásné vyznání rodnému kraji,i když mám trochu podezření,že mu chceš být,tak trochu nevěrná a nevíš,jak se k tomu přiznat,ale jsi chytrá hlavička,tak jsi ho nejdřív vychválila,než.....no,stejně krásné....
Samota ve dvou
Jarmila Peerová 12.2. 18:40
Samota je vždy zlá,ve dvou ještě více bolestná...smutná a bolavá básnička ze srdce raněného tryská,ale napsala jsi ji Jituško pěkně,jako vždycky....
Zdeněk Troška: Najít správnou "babku" je dnes opravdu těžké
Libuše Kozáková 12.2. 10:49
Já jsem ta správná babka. Jsem širší, jak delší, takže lépe přeskočit, než obejít. Pro ránu nejdu daleko, miluji zvířata, přírodu a někdy i lidi. Komedinat jsem byla od mala, umím tancovat i vyhazovat nohy do vzduchu, což je při mé váze opravdu prča. Jsem podobný typ, jako byla mnou milovaná PANÍ HELENKA RŮŽIČKOVÁ. Tak co potřebujete víc? Udělat ze sebe šaška, není pro mě problém, jenom jsem tedy bohužel, rebel neuznávající autority. Což je můj největší, životní ptůšvih. Jsem vyučena soustružníkem, porodníkem a technikem strojního dojení. Pracovala jsem u soustruhu, v lakovně, jako seřizovač obráběcích strojů, dojička, chovatelka prasat, pletařka i tkadlena. Hrála jsem na kytaru, maluji a fotím. Je mi šedesát a jsem všestranně použitelná. Nebaví mě pouze sex, protože děcka už mám a tak je to pro mě již zbytešně prodrbaný čas. Hezký den, tetka nedka. Tak mi říkají děcka u nás v obci. Jinak Libuše Kozáková.
Modlitba za ČR 2013
Jiří Libánský 11.2. 11:38
Marné je vaše volání po nápravě pane Horenský. Na lidi bez jakýchkoliv morálních zábran jsme si zvykli v naší politice do té míry, že už některé volíme i do těch nejvyšších funkcí a nevidíme v tom problém.
Velmi drsná pravda skupinové fotografie
Olga Štolbová 11.2. 09:29
Františku,tohle povídání se mi moc líbí.Co jiného,
než legrace nám zbývá,ale ta přece uzdravuje.Díky,
že tam nejsou železničáři.
Taxistory - Odměna
Zuzana Pivcová 10.2. 21:18
Mám, Olinko, Vaše příběhy ze života moc ráda. A při čtení tady toho jsem měla dokonce pocit, jako bych ho už někde spíš viděla než četla. Nebyl dokonce zfilmovaný do Bakalářů?
Najlepšie je prežiť svoj život aktívne!
Karel Šlejhar 10.2. 10:48
Svět se zbáznil a je plný lidí kteří ani v pokročilém věku nepochopili že dobrý a plně prožitý život není o balíku vydělaných peněz....a že pocit štěstí a spokojenosti se v životě nepotkává s časem finančního rejžování.....
Co chceme?
Jiří Libánský 10.2. 10:40
Láska a vztahy dvou lidí je téma, na které dokáže Zuzana pohlédnout v každé básni zcela jinak. Z jiné stránky, z jiného úhlu pohledu. Poeticky dokáže zpracovat realitu i reálně podat poetiku lásky. Ovládá širokou paletu veršových konstrukcí a struktur, které dle textu velmi vhodně volí. Proto je každá její báseň něčím nová a originální. Nespokojí se s nedokonalým veršem či zadrhnutím rytmu. Její verše si proto rád vychutná nejen čtenář, nýbrž i recitátor a posluchač.
I toto dílo je toho důkazem.
Čtyři dohody: Jak řídit svou mysl podle moudrosti starých Toltéků
Zuzana Pivcová 8.2. 21:39
Tak snad ještě zmínka o Dohodě páté, kterou Ruiz přidal se svým synem k původním čtyřem dodatečně: Buďte skeptičtí, ale naslouchejte. Být skeptický tady neznamená upadnout do rezignace. Znamená to, nevěřit plně ničemu, co slyším, protože každý prezentuje jen svůj názor a nikoliv skutečnou pravdu. Pokud slyším informaci, která mě nezajímá a necítím ji jako důležitou, měla bych ji nechat bez povšimnutí. Pokud zaujala mou pozornost, mohu k ní vyslovit svůj názor, avšak jen jako názor, ne jako pravdu. Když se naučíme naslouchat jiným a oni naopak nám, pak se můžeme navzájem lépe pochopit a lépe spolu komunikovat, i když každý se svým vlastním skepticismem. Do nikoho jiného se nedá vžít, a proto ho můžeme zkusit pouze chápat, nikoliv mu plánovat nebo dokonce dirigovat život. Vím, je to těžké. Pro mě také, a jak!
Pohlaď mě
Nina Šachová 8.2. 16:32
Krásně napsaná, něžná, poetická a přitom tak bolavá touha po křehkém, pomíjivém štěstí.
Valentýnka
Jitka Chodorová 7.2. 20:22
Zdeňku,opět básnička plná pohlazení,myslím si,že vaše Maruška bude o Valentýnu velmi spokojená.Tak si to spolu užijte.
Zkus
Jitka Chodorová 7.2. 17:49
Ty se zkus zamyslit,kdo je tu nejlepší,když vánek hladí tě,či je tu bezvětří,nemůžeš uhodnout,tak já ti napovím,verše tvé pohladí,to všichni přece ví!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.