Cesta jako cíl aneb Povídání
o jedné alternativní škole
26. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
26.11.2014 22:49
Díky za komentáře. Zuzko, samozřejmě je to neustálý boj s "povolanými" místy. Například v roce 2013 si škola žádala o zvýšení maximální kapacity z 80 na 100 dětí, magistrát to zamítl s tím, že zaměření neodpovídá prioritám školství. Odvolali se na ministerstvo, mají i ocenění v rámci EU - inovativní škola a ministerstvo povolilo. A hned přišla z města inspekce, pokuta za to, že přijali děti do tercie, že se smí jen do primi a kvinty. Zase odvolání, zase vyhráli ale školský odbor je pořád prudí. Tam je největší obětavec zakladatel a ředitel školy. Má nižší mnišské svěcení a škola je jeho poslání. Znám ho od jeho šestnácti let.
Jana Šenbergerová
26.11.2014 15:12
Byla bych ráda, kdyby do takové školy mohla chodit aspoň moje vnoučata, ale ta už to zřejmě nestihnou.
Zuzana Pivcová
26.11.2014 13:05
To, co tu čtu, mi připadá až neskutečné. Úplně jiný svět, než o čem slýchám z úst učitelek z "normálních" škol. A trochu se divím, že se někdo "povolaný" už nepokusil tuhle školu jako konkurenční zlikvidovat. Určitě by se nějaké tzv. závady našly. Je fajn, že i mezi pedagogy se najdou nadšenci, kteří jen nestěžují na nízký plat. I když on opravdu nestydatě nízký je (ve srovnání se západoevropskými státy).
Hana Rypáčková
26.11.2014 12:36
Taky jsem Zojo hned poznala autora článku.
Je to určitě skvělá škola .Mám dobré zkušenosti s Waldorfskou- děti tam chodí rády, spousta kroužků, výlety a pro kreativní děcka velmi přínosná škola.Je to vše o lidech , kteří mají co předávat dál a děti milují...
http://www.waldorfjinonice.cz/
Alena Vávrová
26.11.2014 12:29
Díky osobnímu přátelství se Zojou a jako pamětnice měla jsem tu čest chvíli spolupracovat s jednou "výzkumnou skupinou" starších dětí při expedici Ralsko - sběru vzpomínek na pobyt sovětských vojsk v regionu. Mohu potvrdit, že děti ke svému úkolu přistupovaly velmi kultivovaně a skoro profesionálně, měly už dopředu přehled o problematice. Později z této expedice bylo vydáno několik prací, které mi děti poslaly na památku. Přijde mi to moc fajn, že děti z Přírodní školy mají při více než zajímavé formě výuky i možnost utužovat svoji fyzičku a praktické dovednosti při pobytu v přírodě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA