Cesta jako cíl aneb Povídání 
o jedné alternativní škole

Cesta jako cíl aneb Povídání
o jedné alternativní škole

26. 11. 2014
škola
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
víc takových škol a víc tak obětavých lidí jako jsi ty !
Zoja Sedláčková
Díky za komentáře. Zuzko, samozřejmě je to neustálý boj s "povolanými" místy. Například v roce 2013 si škola žádala o zvýšení maximální kapacity z 80 na 100 dětí, magistrát to zamítl s tím, že zaměření neodpovídá prioritám školství. Odvolali se na ministerstvo, mají i ocenění v rámci EU - inovativní škola a ministerstvo povolilo. A hned přišla z města inspekce, pokuta za to, že přijali děti do tercie, že se smí jen do primi a kvinty. Zase odvolání, zase vyhráli ale školský odbor je pořád prudí. Tam je největší obětavec zakladatel a ředitel školy. Má nižší mnišské svěcení a škola je jeho poslání. Znám ho od jeho šestnácti let.
Jana Šenbergerová
Byla bych ráda, kdyby do takové školy mohla chodit aspoň moje vnoučata, ale ta už to zřejmě nestihnou.
Zuzana Pivcová
To, co tu čtu, mi připadá až neskutečné. Úplně jiný svět, než o čem slýchám z úst učitelek z "normálních" škol. A trochu se divím, že se někdo "povolaný" už nepokusil tuhle školu jako konkurenční zlikvidovat. Určitě by se nějaké tzv. závady našly. Je fajn, že i mezi pedagogy se najdou nadšenci, kteří jen nestěžují na nízký plat. I když on opravdu nestydatě nízký je (ve srovnání se západoevropskými státy).
Hana Rypáčková
Taky jsem Zojo hned poznala autora článku. Je to určitě skvělá škola .Mám dobré zkušenosti s Waldorfskou- děti tam chodí rády, spousta kroužků, výlety a pro kreativní děcka velmi přínosná škola.Je to vše o lidech , kteří mají co předávat dál a děti milují... http://www.waldorfjinonice.cz/
Alena Vávrová
Díky osobnímu přátelství se Zojou a jako pamětnice měla jsem tu čest chvíli spolupracovat s jednou "výzkumnou skupinou" starších dětí při expedici Ralsko - sběru vzpomínek na pobyt sovětských vojsk v regionu. Mohu potvrdit, že děti ke svému úkolu přistupovaly velmi kultivovaně a skoro profesionálně, měly už dopředu přehled o problematice. Později z této expedice bylo vydáno několik prací, které mi děti poslaly na památku. Přijde mi to moc fajn, že děti z Přírodní školy mají při více než zajímavé formě výuky i možnost utužovat svoji fyzičku a praktické dovednosti při pobytu v přírodě.
Libuše Křapová
Zojo, můžeme jen závidět těm, co mají takovou školu poblíž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%