Ilustrační foto: ingimage.com
Jak se z předvánočnho běsnění nezbláznit
6. 12. 2020Vánoční výzdoba na nás útočí už od podzimu, koronaviru navzdory. Obchody se znovu otevřely a mnoho lidí vzaly nákupní centra útokem. Jak se z toho vánočního běsnění nezbláznit v tomto letošním podivném roce?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
6.12.2020 09:00
Já mám Vánoce od dětství moc ráda. Ale léta jsem pracovala já i manžel o Vánocích. A tak jsem na ten děs - běs neměla tolik času. Mám ráda české a ne ty z cizích zemí. A s množstvím cukroví si hlavu opravdu nelámu. Bývalá kolegyně byla tzv. velkopekárna a občas se stávalo, že měla v mrazáku cukroví ještě o velikonočních svátcích. Nikdo už ho nechtěl a tak ho snědla drůbež na dvorku.
Daniela Řeřichová
6.12.2020 08:25
Vánoce prožívá každý v souladu se svým životním stylem, a v našem věku asi nepotřebujeme návod jak na to. Letos mi chybí výstavy, koncerty, setkávání s přáteli, kolegy. Nechybí mi santa clausové a další importované podivnosti. Ale tradici svátků zachováme, na dárcích se domlouváme a máme radost, když se nám podaří navíc přidat nějaké malé překvapení. Do naší velké rodiny patří i někteří osamělí, respektujeme se navzájem. Já osobně Vánoce miluji se všemi jejich symboly, ale nikomu své zvyky nevnucuji.
Věra Ježková
6.12.2020 08:17
Čím jsem starší, tím méně Vánoce prožívám. Štědrý večer trávím u přítele, spolu s jeho dcerou a jejím manželem. (Snad se to povede i letos. Bude nás ovšem o čtyři méně. Z bezpečnostních důvodů nepřijdou přítelovy nevlastní vnučky se svými partnery.) Vždy jsem pouze ozdobila stromek. Nepeču. Dárky samozřejmě kupuji, ale s mírou. Doma uklízím průběžně, nepotřebuji tedy gruntovat právě v této době. Na vánoční výzdobu nemám ani pomyšlení. Možná si koupím větev. Vyndám papírový betlém.
Marie Magdalena Klosová
14.11.2014 12:14
Přátelé,všechny vaše tipy a zvyklosti jsou pěkné a mě pobavily.Lidmila má tu moc mě téměř vždy nahlas rozesmát,děkuji.Vánoce a advent jsou krásný čas,je třeba si ho umět UŽÍT a na to má každý svůj vlastní recept.K mému patří narozeninová návštěva přátel spojená s koledami a ochutnávkou vín,koncert,letos v krásném prostředí Národního divadla v Ostravě,s Ondřejem Havelkou a vychutnávání dlouhých večerů při svíčce,jen tak s hudbou nebo lelkováním.No,pár druhů upeču,zvláště tvrdé zázvorky nesmí chybět,okna snad taky umyju,dárky sbírám od minulých Vánoc,jen zabalit.Tak klidný předvánoční čas,přátelé!mm
Hana Rypáčková
14.11.2014 08:17
Peču už na Advent a jsem ráda, když se scházíme s přáteli a k čaji mám už napečené cukroví.Také děti jezdí tou dobu na návštěvy a tak jim chutná.O Vánocích jsou všichni přesyceni a nejde cukroví na odbyt.A nic mi nezbude!Dárečky připravujeme jen hezky zabalené legrácky a blbůstky a to taky kupuji v vánočně vyzdobených krámkách, abych si to užila...
Jana Slavíková
13.11.2014 23:29
Na cukroví z kvalitních surovin není zdravé jen sníst nadměrné množství. A není nutné se jím cpát ve starém ani v novém roce. Dá velmi dobře uložit do mrazáku a v létě si u kávičky dát pár kousků. Navíc čím víc ho peču, tím míň ho jím, jen mám větší spotřebu kyselých okurek :-))
Jana Šenbergerová
13.11.2014 22:42
Jani, mám takovou kamarádku. Ráda peče a kazí mi morálku, když před Štědrým dnem donese krabici načančaného cukroví. Samozřejmě neodolám a jsem ráda, že upeču minimum a necpu se cukrovím ještě po Novém roce.
Lidmila Nejedlá
13.11.2014 22:21
Mám ráda naše klasické vánoce. Jsem mírný člověk, ale před léty jsem se právě v Letňanech rozčílila, když celé nákupní středisko bylo v duchu a režii Santa Klause včetně amerických hitů. vynadala jsem tomu člověku v čepici a mundůru a slovy ho hnala za moře. Jde o prodej, zisk, prachy. Naše vánoce mají přece jinou poesii.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA