Diskotéka pro pamětníky:
2. díl - zahraniční hudba
8. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Redakce i60
8.11.2014 19:37
Paní Tůmová, pokud je vlastní video „dovybaveno“ hudbou nějakého interpreta, je to něco jiného, než když odkážete z článku na video s hudbou, které se nachází například na veřejně přístupném YouTube. V prvním případě (pokud není takové video určeno pouze pro soukromé účely a není dále šířeno) jde o porušení autorských práv. Proto muselo být odstraněno. Nikoli z důvodu, že je někdo „vyvolený“ a někdo ne.
Eva Balúchová
8.11.2014 18:59
Pane Miroslave,sluchátka nemám,ale třeba když budu hodná....
Písničky super.
Hana Šorejsová
8.11.2014 17:32
Většině se to líbí a líbil se i 1.díl, toto není z Vašeho pera, "Sbohem a šáteček" používá paní ZV.
Jitka Tůmová
8.11.2014 16:56
Hezký nápad na diskotéku,jen je zajímavé, že v tomhle případě nejde o autorská práva.Jsou tu sice všude psaná klasická standartní práva youtube včetně V. ,ale Neckáře.Zdá se, že prezentace u jiného článku redakce s hudbou přes youtube byla smazána opravdu na něčí přání a s autorskými právy to nemělo nic společného.Naštěstí jsem si to stihla uložit do PC.Asi se tady nebudu angažovat ani omylem, když vidím, jaká "demokracie" je i na servru pro seniory.Zdravím "vyvolené" a Sbohem a šáteček !!
Hana Rypáčková
8.11.2014 07:21
Mám ráda písničky v originále.Vždyť jsme se všichni naučili anglicky alespoň texty písní.A desky se cenily zlatem.Leží mi ty nejoblíbenější ve skříni.Ale byl to poslech pozorný, Musela se utočit deska a opatrně položit jehlu.Sklenici s vínem odložit....
Hana Šorejsová
8.11.2014 05:35
Engelbert Humperdinck byl velký elegán a nádherný hlas, jako holka jsem měla velký plakát z časopisu Bravo, bylo mi teprve 16 let. Psal se rok 1970, jemu bylo 34 let. Zpíval úchvatně a měl v očích velkou něhu. Ještě stále žije a jeho koncert z Londýna byl před dvěma roky na CT2. Je mu 78 let.
Hana Šorejsová
8.11.2014 05:20
Též chci poděkovat, je to moc hezky udělané, moje oblíbená byla Pátá - Downtown, "na té jsem vyrostla", dodnes znám její český text a zazpívám. Tedy ne jako Helena ani jako Petula Clark. Jak vznikalo Pleas pleas me , úžasné. Všechny jsou fajn. Výběr jste vystihl moc hezky. Patří Vám za to velký dík!
Miroslav Štorch
7.11.2014 22:46
Technická poznámka pro paní Balúchovou. Pokud máte doma sluchátka pro poslech hudby jaká jsou např. na obrázku v galerii, tak můžete slyšet hudbu a nebudete okolí rušit. Navíc poslech hudby kvalitními sluchátky je lepší než jen zvukem, který se odráží v místnosti. Když kdysi naše malé děti spaly, tak jsem často večer poslouchal hudbu na sluchátka :-.)
Miroslav Štorch
7.11.2014 22:34
Je mnoho věcí, které pochopitelně neumím - třeba hrát na varhany :-) Jsem rád, že se písničky pro pamětníky líbí. Hned si připomeneme ta mladší léta, kdy jsme je tehdy slyšeli. Pochopitelně kdo nemá reproduktory u počítače nebo v notebooku, tak hudbu neuslyší a vidí třeba jen videoklipy - jako němé filmy 8-) Ale připojit je není obtížné ani drahé. Úmyslně jsem dal některé písničky jen s obalem gramodesky, aby to nerušilo vnímání zpěvu. Např. Lucie Bílá zpívá píseň TROUBA daleko hůř než Engelbert Humperdinck, ale to je dané i podivným textem Gábiny Osvaldové, Původní kouzlo originálu se ztratilo, i když melodie je stejná. https://www.youtube.com/watch?v=p8gw2wNcd-c
VANDA Blaškovič
7.11.2014 22:11
Miroslave, to je nádhera !!! Jste tedy děsně šikovnej...je vlastně něco co neumíte? Děkuji, děkuji, děkuji. Bude pokračování?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA