Vojenský historický ústav
opět zabodoval
13. 10. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Štolbová
14.10.2014 22:50
Ta výstava by mě moc zajímala, můj dědeček byl ruský legionář a cestoval z Ruska přes půl světa, než se dostal domů. Vůbec žádné fotky se nám nedochovaly, možná na té výstavě bych něco mohla objevit.
Hana Rypáčková
14.10.2014 11:50
Zrovna jsem dočetla knihu Guláš pro Masaryka.Končí touto válkou...Byly to nepochopitelné útrapy..V každé rodině oběti.
Zuzana Pivcová
14.10.2014 09:19
Potěšilo mě, že máte o tuhle problematiku zájem, nedivím se, když se to dotýká předků. Paní Zdenko, Vy se určitě obraťte na Vojenský ústřední archiv (podatelna@vuapraha.cz), který zpracovává databázi padlých v 1. světové válce. A Vaši pozůstalost po dědečkovi, Aleno, by určitě nadšeně uvítali ve Vojenském historickém ústavu, oddělení sbírek.
Zdenka Jírová
13.10.2014 23:55
To byl výborný nápad uspořádat takovou výstavu včetně rekonstrukce vlaku. Můj strýc v 1. válce padl, mám také uchovaných pár jeho dopisů z fronty, ale vůbec nevím, kde utržil své smrtelné zranění v posledních dnech války. Zemřel 26.10.1918 a je jmenován mezi padlými v rodném městě Kouřimi. Bylo mu 20 let.
Alena Vávrová
13.10.2014 20:53
Ta výstava by mne velice zajímala. Můj dědeček byl až do své smrti velice hrdý na svoji legionářskou minulost, a to i přes persekuci, kterou byli později příslušníci čsl. legií vystaveni. Se svojí jízdní eskadronou zajišťoval podle transsibiřské magistrály ochranu ešalonů s vojáky čsl. legií, vracejících se z Ruska domů přes Vladivostok. I jeho cesta domů byla pak velmi zdlouhavá a strastiplná. Mám po mamince na něj nějaké památky z tohoto období - fotografie - dopisnice - pak i z pozdější doby, když si dopisoval se svými spolubojovníky. A moc ráda bych to včas věnovala někomu, kdo by se zasloužil o uchování těchto památek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA