Ilustrační foto: Pixabay
Důchodcovské blues
20. 9. 2021Žádný budík, žádná snídaně v letu, ale blažené probuzení do poloslunného jitra. Otevřeným oknem pronikají do bytu podzimní vůně, prolnuly se s vůní čerstvě uvařené kávy a v rádiu Rudolf Cortéz žene nebem stádo krav.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Sataba
17.12.2021 21:16
Idealní důchod je spousta koníčků a hlavně zdraví ne ho prosedět v čekárně u lékaře.
Helenka Vambleki
26.9.2021 09:14
Vyznání před sedmi lety je, doufám, stále aktuální a náležitě si svůj zasloužený odpočinek stále užíváš!
Marie Faldynová
20.9.2021 19:50
|Také si užívám vstávání bez budíku, ale pak se vrhnu na oblíbené aktivity a nestíhám. Zatím mne zdravotní problémy zpomalily, ale ještě nevyřadily z provozu :))
Jiří Dostal
20.9.2021 19:46
:-) :-) Blues je nádherný útvar, základní smutek se často odlehčuje humorem smíření,
asi jako tady na Slovácku "Ej, zomrela mi žena, už som vdovec, pochovali sme ju,
pochovali sme ju pod jalovec..." :-) :-)
Eva Kopecká
20.9.2021 18:30
Nedávno se známý divil. Prý nezná nikoho, kdo by se do důchodu těšil. Jenomže já si zábavu umím najít a pořád něco podnikám. Pojedu si na zahradu, kdy budu chtít, a vůbec, bez povinnosti denně vstávat je člověk jaksi svobodný. Svoje mít odpracováno budu, tak co bych se netěšila.
Daniela Řeřichová
20.9.2021 15:37
Moc hezká úvaha, za niž děkuji. I když senior, stále jsem v pohybu a ztotožňuji se s názorem, že úsměv a sny jsou krásným darem.
Naděžda Špásová
20.9.2021 14:16
V důchodu už jsem 11 let, nejdříve to byl plný invalidní a teď už je samozřejmě starobní. Článek je hezky optimistický, je pravda, že předčasným odchodem ze zaměstnání se mi nesmírně ulevilo. Říkala jsem si podobné věci, které jsou zde napsané, ale s přibývajícími roky se optimismus vytrácí. Můžou za to neduhy, které se nemilosrdně zahnízdily v mém těle a zbavování se jich je čím dál těžší. Být skeptik je můj neduh, ale všem optimistům přeji hodně štěstí.
Marie Měchurová
20.9.2021 13:06
Marie, já už si důchodu užívám osmnáct let. Jen to, že nemusím nikam spěchat se mi nějak nedaří naplňovat, pořád něco vymýšlím a nedokážu se zastavit. Jsem už ale taková. Už se těším na zimu, to je období, kdy i já trošku zmírním. Hezké zamyšlení, děkuju za něj.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA